Marianne og Kjell Kristian - toppledere for en dag!

Agder · 27 okt 2016

Marianne og Kjell Kristian - toppledere for en dag!

2016 - Leder for en dag, Marianne Rynning-Tønnesen

Torsdag 27. oktober får unge ledertalenter et unikt innblikk i hvordan statsråder, konsernsjefer, direktører og vaskeekte gründere styrer sine virksomheter. Det er duket for Leder for en dag! Marianne (17) fra Kristiansand får en skoledag helt utenom det vanlige: Hun skal bli med Randi Flesland fra ledelsen i Forbrukerrådet på jobb. Kjell Kristian (18) fra Grimstad inntar ledelsen i Bedriftsforbundet sammen med leder Olaf Thommessen. 

I en alder av 16 år startet Kjell Kristian Netland ungdomsbedriften Dialog UB sammen med medelever ved Drottningborg videregående skole og Marianne Rynning-Tønnesen ungdomsbedriften SockLock UB sammen med medelever ved Kristiansand Katedralskole. Som daglig ledere for bedriftene utmerket de seg som noen av de aller dyktigste. Torsdag 27. oktober får de en skoledag helt utenom det vanlige når de skal ”skygge” topplerere gjennom arbeidsdagen. 

– Noe av det mest lærerike var å få kontakt med næringslivet. Vi måtte konkurrere på lik linje med andre bedrifter. Det gjorde at jeg fikk et mer realistisk syn på hvordan ting faktisk fungerer. Det gir mulighet til å planlegge og utvikle ideer på en annen måte, sier Kjell Kristian. Dialog UB produserte en bildebok for fremmedspråklige, slik at de kunne lære seg språk raskere. 

– Dette var en ungdomsbedrift vi startet i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling. Som daglig leder hadde jeg ansvar for å sette mål for bedriften og sørge for at de ble nådd. Dette var en stilling jeg trivdes veldig godt med, sier Marianne. SockLock UB solgte klips for å holde sokkepar sammen under hele vaskeprosessen. 

Innovatører trengs overalt
– Både offentlige og private virksomheter har behov for mennesker som evner å tenke nytt og skape verdier. Innovatører trengs overalt! Da må vi ha et utdanningssystem som svarer på samfunnets kompetansebehov. Flere unge må få kreativitet, samarbeid og innovasjonsprosesser som del av utdanningen sin, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder.

Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup står sammen bak initiativet. Fire statsråder, NAV-leder Sigrun Vågeng, børsdirektør Bente Landsnes og Telenor-topp Berit Svendsen er blant lederne som deltar på årets arrangement. 

Kontakt:
Marianne Rynning-Tønnesen, mobil 918 15 87
Kjell Kristian Netland, mobil 469 09 611
Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder, mobil 406 01 900
Wenche Wærner, kommunikasjonsansvarlig i Ungt Entreprenørskap Norge, mobil 93 43 78 00