Alltid Tørr UB til NM

Akershus · 25 april 2016

Alltid Tørr UB til NM

Alltid Tørr UB ble kåret til Akershus sin beste ungdomsbedrift og fikk derfor gullbillett til NM! Her skal de kjempe om å bli Norges beste ungdomsbedrift og om å få delta i EM i sommer. 

Emilie, Tiril, Kristian og Markus har den siste måneden etter GründerExpo jobbet med å forbedre det skriftlige arbeidet og ikke minst øvd på å perfeksjonere den muntlige presentasjonen og salgssamtalen på stand. Frem mot NM sier bedriften at hovedfokuset blir å forberede seg inn mot konkurransen «beste ungdomsbedrift», og at de har ambisjoner om å hevde seg her.

Idéen til Alltid Tørr kommer fra et problem som deres produkt- og markedsansvarlig Kristian har opplevd mange ganger; han skulle sykle hjem fra skolen på en regnværsdag og hadde kun en delvis vannavstøtende jakke og ville ikke bli vår på beina. Han var løsningsorientert og valgte derfor å legge paraplyen over styret. Dette tenkte da Alltid Tørr at de måtte finne en enklere løsning på.

Alltid Tørr er et praktisk regntrekk som lett tas i bruk i det du setter deg på sykkelen. Produktet er fastmontert til sykkelen i en vanntett taske. Regntrekket tas i bruk ved å åpne den lille tasken, deretter fester man de to vingene rundt styret. Videre drar du trekket over beina dine og fester det enkelt rundt livet med klipsen. Dette gjør at man til enhver tid er skjermet fra regnet, til tross for at du sykler og beveger beina.

«Gjennom å drive ungdomsbedrift har vi lært utrolig mye,» sier Emilie som er daglig leder. «For å nevne noe har vi lært viktigheten av å gi hverandre konstruktiv kritikk og det å kunne gi hverandre ros når man gjør noe positivt. Det er også viktig med et godt teamarbeid for at en bedrift skal fungere optimalt. Kommunikasjonen må være god slik at vi unngår unødvendige konflikter og misforståelser. Til slutt vil vi si at vi har lært at selv om vi bare er 4 ungdommer på 17 år, kan vi få til utrolig mye! Det er kult å se hvor mange kontakter vi faktisk har fått. Det skader aldri å spørre, for det verste du kan få er faktisk et nei og mange er dessuten interessert i å bidra. Du kan få til nesten hva du vil med innsats, humør og hardt arbeid!»

Alltid Tørr sier videre at de anbefaler det å drive ungdomsbedrift på det sterkeste. De har selv lagt ned mye arbeid i bedriften, og sier at dette har betalt seg med skaperglede, mestringsfølelse og positiv energi. Selv uten den riktige kompetansen har de klart å lage sin egen logo. Personalansvarlig tok ansvar og laget den i Word og Paint.