Elevene fra Frogn og Lillestrøm vgs. med imponerende innsats i Trondheim

Akershus · 10 feb 2016

Elevene fra Frogn og Lillestrøm vgs. med imponerende innsats i Trondheim

Morgenbilde av Frogn-gutta fra venstre Marius L. Andersen, Andreas Bjørkhaug, Finn I. Heggelien og Emil S. Sundqvist (Foto: UE Akershus)

Akershus-elevene var alle vinnere fra fylkesfinalen i november hvor de presenterte sine nyskapende løsninger på fremtidens energiløsninger i regi av Enova SF.

I den nasjonale finalen i Trondheim med elever fra hele Norge, ble de to gruppene presentert for et nytt oppdrag fra Enova som de skulle løse i løpet av ett døgn. Elevene skulle komme opp med løsningsforslag for hvordan hverdagen til elbilbrukere kan bli mer attraktiv og enklere, og med det stimulere til økt bruk av elbiler i Norge. De skulle se på ulike målgrupper og situasjoner for både leverandør- og forbruksleddet.

- Dette har vært ekstremt morsomt og slitsomt og vi har sovet bare 15 minutter i natt, men juryen likte det vi presenterte og da kan vi ikke annet enn å være veldig fornøyde, sier Finn I. Heggelien fra Frogn vgs.

 

I godt humør fra venstre Inger-Lise Fleisje, Mathias Hanson Gerace, Stine Thunheim, Emile R. Johansen og Marcus André Pettersen (Foto: UE Norge)

Lillestrøm-elevene fikk også en krevende reise til mål, og først langt på natt var gruppen selv fornøyd med at de var på rett spor med en nyskapende løsning på utfordringene de sto overfor. Med bare få timer igjen til presentasjon for juryen ble det lite søvn også for gruppeleder Stine Thunheim og hennes gruppe.

- Det har vært en veldig krevende konkurranse og ekstremt lærerikt. Vi har møtt mange utfordringer underveis, men opplevde at juryen likte det vi presenterte og er derfor veldig tilfreds med det vi har fått til, sier en sliten og fornøyd gruppeleder.

Følgelærerne Kine Orheim fra Frogn og Rubi Skøyum fra Lillestrøm, utrykte i fellesskap sin stolthet over den formidable innsatsen som var nedlagt av elevene og de gode løsningene de to gruppene presenterte for juryen. - Dette har være en utrolig spennende reise hvor elevene virkelig har stått overfor store utfordringer som de både har løst og lært masse av, sier de entusiastisk og samstemt.

Frogn-elevene fikk en flott 4. plass, og totalt har det deltatt 4 200 elever i konkurransen.