Engasjerte EB-lærere på kurs

Akershus · 25 sep 2015

Engasjerte EB-lærere på kurs

Deltakerne på del 1 av kurset.

I løpet av denne måneden er det blitt gjennomført to lærerkurs for både "nye og gamle" EB-lærere. Kursleder var ingen andre enn UE Akershus sin egen Ann-Christin Holtet. 

Elevbedrift er en metode som blir brukt mer og mer i ungdomsskolen, og dette spesielt i valgfag. I år er det mange nye EB-lærere, og disse deltok på del 1 av kurset. Her fikk de virkelig se hvilke utfordringer man møter på gjennom å ha elevbedrift. En av øvelsene var nemlig det å starte en miniversjon av en elevbedrift. Kursdeltakerne skulle lage en forretningsidè, et produkt og en kort presentasjon av bedriften sin. Her var det T-Bag EB som gikk av med seieren. Produktet deres var et mobilhotell, som var formet som teposer. De var også et sosialt entreprenørskap, hvor 50 % av inntektene deres skulle gå til lærere med eldgamle mobiltelefoner. 

På del 2 av kurset deltok det både noen nye og noen gamle EB-lærere. Her fikk de lære mye om samarbeid gjennom en øvelse hvor det var om å gjøre å lage det høyeste tårnet av spaghetti og marshmellows. Samtidig lærte de om hvordan man skal trene kreativiteten til elevene og hvordan man skal veilede elevene i prosessen med elevbedrift. 

UE Akershus takker kursdeltakerne for to flotte dager med både erfaringsutveksling og ny læring!