Første Enovacamp på Ås vgs. fullført!

Akershus · 14 okt 2015

Første Enovacamp på Ås vgs. fullført!

De to vinnergruppene sammen med juryen

Det er tirsdag 13.oktober 2015, og det er duket for Enova Innovasjonscamp for første gang på Ås vgs. 60 spente elever sitter og følger godt med på oppdraget som presenteres, og forutsetningene er gode for at dette skal bli en bra dag.

Totalt 12 grupper har fått hvert sitt gruppebord som er deres for dagen, og allerede etter den første timen surrer det med stemmer som diskuterer fornybare klimaløsninger, miljøvennlig energiproduksjon og nyskapende ideer. Arbeidsmoralen er høy blant elevene, og før lunsjen inntas er flere grupper i gang med å forberede de avgjørende presentasjonene som presenteres for juryen etter lunsj.

«Det gikk bra, kanskje vi vinner!», sier en elev til en annen medelev i gruppa i det de kommer ut fra jury-rommet, hvor jurymedlemmene skal plukke ut de seks beste gruppene som går videre til finalen senere på dagen. Stemningen er spent blant elevene som venter på å presentere, og det at de får kun tre minutter til rådighet for å få frem ideen bidrar til å heve spenningen betraktelig.

Klokken er 13:45, og det er tid for å kåre de seks finalistene som konkurrerer om å bli en av de to som går til fylkesfinalen den 17.november. Finalistene leses opp i tilfeldig rekkefølge, og det kommer en god blanding av lettelsens sukk og jubel hver gang en gruppe leses opp. Elevene presenterer sine ideer for resten av gruppene, lærere og finalejuryen som består av Mattis Natvig (NMBU), Åsmund M. Frengstad (NMBU), Inga Blæsterdalen (OREEC) og John Obstfelder (UE Akershus). 

Elevene venter spent på resultatene, og ventetiden mens juryen er ute og diskuterer de to vinnerne føles ut som en liten evighet. Til slutt kommer juryen inn med arkene godt gjemt mot brystet med et lurt smil om munnen. Endelig kåres vinneren, og jubelen står i taket da gruppe nummer 5 og 6 ropes opp som vinnere og får den store ære av å representere Ås vgs. i fylkesfinalen.

Vi ønsker gruppe 5 og 6 lykke til i fylkesfinalen, og vi vil rette en stor takk til lærere, elever og jurymedlemmer som bidro til en givende og morsom dag på Ås vgs.!