GründerExpo 2016 vel gjennomført!

Akershus · 11 feb 2016

GründerExpo 2016 vel gjennomført!

F.v øverst: Emilie Dybendal Aulie, Tiril Spæren, Markus Hemiø, Kristian Høvde F.v nederst: Michael Bonkowski, Ulrik Hansen og Henrik Strøm

GründerExpo 2016 er vel gjennomført, "Beste elevbedrift" og "Beste ungdomsbedrift" i Akershus er kåret og NM-representantene er klare.

285 elev- og ungdomsbedrifter fra de ulike skolene i Akershus viste frem sine produkter og tjenester under GründerExpo som ble arrangert tirsdag 9. februar på Norges Varemesse. Elevbedriftene konkurrerte i 11 ulike konkurranser, mens Ungdomsbedriftene konkurrerte i 14 kategorier. Alle regionene i Akershus var representert ved i alt 25 deltakende skoler sammen med 130 representanter fra arbeids- og næringslivet, som stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører, selgere og ledere!

Gjennom dagen var alle bedriftene ved godt mot da jurymedlemmer, lærere, medelever og besøkende tok turen innom de ulike standene. Bedriftene hadde en lang og krevende dag foran seg, hvor produkter og tjenester skulle selges og ideer skulle pitches. For mange er premieutdelingen det mest nervepirrende og spennende som skjer under hele arrangementet. De gjeveste prisene er "Beste elevbedrift" og "Beste ungdomsbedrift", som også er de mest krevende kategoriene bedriftene kan hevde seg i. I år var det to bedrifter fra Follo som stakk av med prisene. Først og fremst vil vi gratulere BSH Technology fra Ingieråsen skole som fikk 1. plass i "Beste elevbedrift".

– Bedriften gir et veldig profesjonelt inntrykk. De er grundige – både i forhold til marked og leverandør. De er allerede ute på markedet og evner å tjene penger. Fremtiden er lys! Vinneren er BSH Technology fra Ingieråsen ungdomsskole, sa prisutdeler og juryformann Gro Jære fra Oslo Lufthavn.

Bedriften selger powerbanks til mobiler, og ved å vinne prisen for "Beste elevbedrift" kvalifiserte de seg videre til Region Øst-messe som avholdes i Hamar 31. mai. De reiser opp sammen med Perfection EB fra Aursmoen skole som vant "Beste sosiale entreprenør", PoseTivitet EB fra Torstad skole som vant 3. plass i "Beste elevbedrift" og Fotballakademiet EB fra Bjørkelangen skole som vant 2. plass "Beste Elevbedrift". I tillegg vil også Trollunga EB fra Aursmoen skole delta på Region Øst-messa for sin 1. plass i “Kulturprisen.

For Ungdomsbedriftene var det Alltid Tørr UB fra Ski vgs. som ble Akershusmestere og skal representere fylket under NM. De vil gjøre hverdagen til syklister enklere med et egenprodusert regntrekk som skal forhindre at syklister blir våte på bena når det regner.

– Bedriften scorer meget høyt på alle kriterier. Det er et entusiastisk team med et spennende produkt. De har imponert juryen gjennom begge dagene, og bedriften som skal representere Akershus i NM er Alltid Tørr fra Ski videregående skole, sa prisutdeler Erik T. Bøe fra fylkeskommunen under premieutdelingen.

Sammen med Alltid Tørr skal også følgende bedrifter representere Akershus under NM for ungdomsbedrifter på Norges Varemesse 28.-29. april:

The Perfect line UB, Mailand vgs (Beste innovative produkt)

MagnoCare UB, Mailand vgs (Beste yrkesfaglige bedrift)

Champion UB, Frogn vgs. (Beste HR/IA-bedrift)

Eyesight UB, Mailand vgs. (Størst verdiskapingspotensial)

Vi i UE Akershus takker alle jurymedlemmer, lærere, elever og frivillige for et helt fantastisk arrangement. Vi gleder oss til neste år, og ønsker alle lykke til videre!