Lykkesletta Knøtteridning EB - Beste Elevbedrift Akershus.

Akershus · 1 mars 2018

Lykkesletta Knøtteridning EB - Beste Elevbedrift Akershus.

Lykkesletta Knøtteridning EB, Torstad ungdomsskole: Johanne Rønsdal, Madeleine Overdale, Lisa Torjussen, Charlotte Bjørndalen, Kjell-Åge Hjelpdal (prisutdeler fra Oslo Lufthavn) (Foto UE Akershus)

122 elevbedrifter fra de ulike ungdomsskolene i Akershus satte hverandre i stevne under GründerExpo 2018 / Akershusmesterskapet for elevbedrifter. Arrangementet fant sted på Norges Varemesse i Lillestrøm onsdag 28. februar.

Det ble konkurrert i 12 ulike konkurranser og alle regionene i Akershus er representert ved i alt 19 deltakende skoler. Flere av klassevinnere går dessuten videre til Region Øst-mesterskapet som avholdes 31. mai på Gran i Hadeland. 50 representanterfra arbeids- og næringslivet stilte opp som jurymedlemmer og brukte dagen til å vurdere fremtidens entreprenører og ledere!

Juryens begrunnelse

-Denne bedriften utmerket seg med en svært god presentasjon. De viser samarbeider godt og fordeler arbeidsoppgaver og ansvar. De har sunne verdier og ønsker å bidra i lokalsamfunnet ved å gi aktivitetstilbud til barnefamilier. De har tanker om videre utvikling av bedriften og markedsfører seg godt gjennom sosiale medier, utaler juryens leder Kjell-Åge Hjelpdal fra Oslo lufthavn.

Bilde av de glade vinnerne er vedlagt.

Informasjon om de øvrige vinnerne er lagt ut på her

Elevbedrift er et pedagogisk program hvor elever i ungdomsskolen erfarer hva det innebærer å starte, drive og avvikle sin egen bedrift, med skolens lærere og andre eksterne ressurspersoner som veiledere. I fem faser går elevene gjennom prosessen fra etablering til avvikling av elevbedriften. Programmet er fleksibelt og kan lett tilpasses rammebetingelser ved den enkelte skole.

Gjennomføringen av Elevbedrift kan variere fra noen få uker til et helt skoleår. I tillegg til å skape en grunnleggende forståelse av innhold og prosess i hvordan starte, drive og avvikle en elevbedrift, er det lagt vekt på at elevene får trening i å:

  • kunne se ressurser, behov og muligheter i eget nærmiljø
  • tenke og jobbe kreativt
  • samarbeide og fungere i team
  • stole på seg selv
  • utnytte egne kunnskaper, erfaringer og nettverk