MagnoCare til NM

Akershus · 7 april 2016

MagnoCare til NM

MagnoCare UB kommer fra Mailand videregående skole og består av fem gutter og to jenter som går i førsteklasse på service og samferdsel. Ann-Kristin er daglig leder og er den som holder kontroll på at alt går som det skal. Johannes og Anders er salgssjefer, Sander er produktsjef, Malina er økonomiansvarlig, Leon er IT-ansvarlig og Sander S. er markedsansvarlig. 

Bedriftens salgssjef, Johannes, sitter i rullestol grunnet sin diagnose CP. En dag da Johannes var hjemme og så på TV mistet han fjernkontrollen på gulvet og klarte ikke å plukke den opp igjen. Ut av dette behovet kom MagnoCare med en løsning på problemet. Idèen deres er å dekke behovet for å plukke opp ting man mister på bakken. Dette behovet er ikke dekket hos eldre og bevegelseshemmede, og de har oppgradert gripestaven ved å bytte ut gripekloen med en magnet for å gjøre den mer brukervennlig.

Gjennom hele året har de jobbet mot det store målet for alle ungdomsbedriftene i Akershus, GründerExpo 2016. De gjorde sakene sine med bravur og tok med seg en førsteplass, tre andreplasser og tre tredjeplasser:

-          1. plass beste yrkesfaglige bedrift

-          2. plass beste markedsføring

-          2. plass beste sosiale entreprenørskap

-          2. plass beste HR/IA

-          3. plass beste logo

-          3. plass størst verdiskapningspotensiale

-          3. plass beste innovative produkt

Frem mot NM jobber MagnoCare med å få produksjonen i gang. De har allerede laget en prototype, men ønsker å komme i salg ut mot markedet sitt så fort som mulig for å kunne gjøre hverdagen enklere for målgruppen.

Gjennom å drive ungdomsbedrift har de gjort seg flere viktige erfaringer som de mener er veldig relevant å ha med seg før de skal ut i arbeidslivet. «Det med ungdomsbedrift er fasiten på det mange skoleleie ungdommer drømmer om, nemlig å lære på en morsom og annerledes måte i praksis,» sier Ann-Kristin.

Bedriften forteller også at de alltid gleder seg til de timene på skolen hvor de kan jobbe med bedriften. De mener at ungdomsbedrift er utrolig lærerikt og gøyalt, og at de har lært mye om de forskjellige sidene ved seg selv og andre.

Nå er NM rett rundt hjørnet og MagnoCare kan se tilbake på et morsomt og utfordrende år så langt. Bedriften ble satt sammen dagen før sitt første mesterskap på Mailand, men tok allikevel en førsteplass i konkurransen beste sosiale entreprenørskap!