ReLeaf UB til NM!

Akershus · 30 april 2017

ReLeaf UB til NM!

ReLeaf UB er en ungdomsbedrift fra Mailand videregående skole ved utdanningsprogrammet service og samferdsel. NM-billetten sikret de seg med den gjeve 1. plassen i Beste yrkesfaglige bedrift, og kan også smykke seg med en 2. plass i Størst verdiskapingspotensial.

- Vårt produkt er et filter som legges over takrenna som kan manøvreres fra bakken. Dette gir en enklere og tryggere måte å rense takrenna på for huseiere, sier daglig leder Markus Gossner Riise.

Sammen med Hanne Bjørnødegaard (personalsjef), Malina Skillebæk Neset (økonomiansvarlig), Anders Williamsen Nordtorp (markedsansvarlig) og Leon Andersen Æsøy (annet) har de startet opp ReLeaf UB. De har alle tidligere erfaring med å drive ungdomsbedrift, og vet godt hvordan de gode ideene oppstår.

- Vi kom på ideen ved en ideprosess i timen hvor vi drøftet problemer vedrørende ordet hytte. Da kom vi frem til at å få renset takrenna var et problem først og fremst for hytteeiere, men senere fant vi ut at dette også var et problem for generelt alle huseiere.

ReLeaf jobber hardt frem mot NM, og setter seg konkrete mål for hvordan bedriften skal hevde seg. Hovedfokuset er å finne en vernet bedrift de kan inngå et samarbeid med om produksjon av filteret som trengs for å produsere produktet. Selv om gjengen har fullt fokus på produktutvikling og prototyping er de også tydelige på at det er en morsom og kreativ læringsprosess de er gjennom.

- Vi har lært veldig mye gjennom året, blant annet å bruke handlingsplaner for å få effektivisert arbeidet vårt. Vi har brukt handlingsplaner flittig for at vi skal få gjort mer på kort tid.

Og som mange andre bedrifter har opplevd, måtte også ReLeaf gjennom diverse revideringer underveis.

- Opprinnelig het bedriften Gruff i renna UB, men det er vi egentlig ganske glad for at vi ikke heter lenger. ReLeaf UB er både internasjonalt og klinger bedre.

Du kan møte ReLeaf UB under Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter 4. - 5. mai på Norges Varemesse.