SEVAK Inventions til NM

Akershus · 29 april 2017

SEVAK Inventions til NM

SEVAK Inventions fra Eidsvoll vgs. ble Akershus sin tredje beste ungdomsbedrift, og fikk i tillegg en tredjeplass i Beste samarbeid med næringslivet. Nå er gjengen klar for NM om fem dager!

SEVAK Inventions UB består av fem elever ved Eidsvoll videregående skole, og deres produkt er en justerbar benk, «Optimekk», som mekanikere kan ligge på når de arbeider i motorrommet på biler. Faren til daglig leder i bedriften driver et bilverksted, og har lenge ønsket seg noe som kan hjelpe mekanikerne med å komme til i hele motorrommet i tillegg til hjelp med å begrense belastningene på kroppen. Dermed oppstod SEVAK Inventions.

- Et av hovedfokusene våre har vært å få ferdig prototype nummer to av «Optimekk», slik at vi kan ha den med oss og vise den frem på messa. Vi har også jobbet mye med hvordan vi skal utrykke oss for å få frem det budskapet vi ønsker best mulig. Vi har også jobbet aktivt med å utvide nettverket vårt, sier Sara Walstad som er daglig leder i bedriften.

Bedriften ble tidligere i år kåret til den beste bedriften på Øvre Romerike, og har vært gjennom flere messer og arrangementer gjennom året.

- Noe av det vi har lært mest om er viktigheten av et godt samarbeid og god kommunikasjon. Ingen klarer noe helt alene, man er avhengige av de rundt seg for å kunne gjennomføre ting og for å nå målene man har satt. For å oppnå et godt samarbeid er kommunikasjonen essensiell. Det å være tydelig slik at alle forstår hverandre og å følge med så alle beskjeder blir hørt har vi forbedret oss mye på. I tillegg har vi lært veldig mye om oss selv. Våre styrker og svakheter.

Og hvorfor akkurat SEVAK? Det er et spørsmål Sara, Emma, Vegar, Arne og Karen gjerne svarer deg på under NM 4. og 5. mai på Norges Varemesse!