Seks priser til Akershus under NM for ungdomsbedrifter!

Akershus · 6 mai 2016

Seks priser til Akershus under NM for ungdomsbedrifter!

For en uke siden deltok fem Akershusbedrifter på NM for ungdomsbedrifter i Lillestrøm, og de tok med seg hele seks priser hjem!

Gjennom hele UB-året har alle de 220 ungdomsbedriftene i Akershus jobbet iherdig. 150 av dem deltok på GründerExpo, og de fem beste ble sendt videre til norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter. NM gikk over to dager på Norges Varemesse i Lillestrøm, og det var fem spente bedrifter som møtte opp til rigging på torsdag. 

Torsdag kveld var det gallamiddag for alle deltakerne, og her ble også de forehåndsnominerte prisene delt ut. Og etter følgende begrunnelse ble BioBam UB fra Sandvika videregående skole norgesmestere i "Beste kundeopplevelse på nett"; 

"Kandidaten er veldig tydelig i sitt konsept. Siden er enkel å finne på nett og scorer godt på parametre for søkemotorer. De har et godt fargevalg med gode bilder, som bygger opp under en miljøbærekraftig profil. Siden er informativ og troverdig. Produktene blir presentert på en god måte, og nettbutikken er enkel og sikker. Sikker betaling, synliggjør leveringsbetingelser og angrerett skjema i nettbutikken. Innovativ bruk av Vipps. Pluss for bruk av Blogg, som gir et innblikk i deres liv som UB. Fungerer utmerket på mobil og er dyktige på sosiale medier."

Fredag var det utstilling som stod i fokus, og bedriftene stod på stand og fikk besøk av jury gjennom hele dagen. Alle bedriftene har lagt ned mye jobb og fantastisk innsats i forkant av NM, og det gjenspeilet seg også i resultatet. MagnoCare UB fra Mailand videregående skole ble Norges beste sosiale entreprenører;

"Vinneren bidrar til livsutfoldelse og mestring for mennesker. Produktet er enkelt og anvendelig for svært mange, deriblant mennesker som har ulike typer funksjonshindringer. Målet deres å skape produkter som fremmer selvstendighet, og dette gjør de med en økonomisk bærekraftig forretningsmodell. Alle i juryen var begeistret både for produkt, teamet og engasjementet rundt målgruppen. Norges beste sosiale entreprenør er MagnoCare UB!"

Dette var heller ikke den eneste prisen som MagnoCare skulle ta, de fikk også 3. plass i beste HR-bedrift! Her fikk også Champion UB fra Frogn videregående skole en imponerende 2. plass. Til slutt skulle det offentliggjøres hvem som var blitt kåret til Norges beste ungdomsbedrift 2016, og som skal representere Norge under EM. Det var et utrolig høyt nivå i år, og Alltid Tørr fra Ski videregående skole gjorde en fantastisk innsats de to dagene og fikk med seg en 2. plass: 

"Vinneren bidrar til livsutfoldelse og mestring for mennesker. Produktet er enkelt og anvendelig for svært mange, deriblant mennesker som har ulike typer funksjonshindringer. Målet deres å skape produkter som fremmer selvstendighet, og dette gjør de med en økonomisk bærekraftig forretningsmodell. Alle i juryen var begeistret både for produkt, teamet og engasjementet rundt målgruppen. Andreplassen går til Alltid Tørr UB!"

UE Akershus ønsker med dette å takke alle elever som har hatt ungdomsbedrift i år for en utrolig god innsats og stå-på-evne gjennom hele skoleåret. Vi er utrolig stolte over alt dere har fått til og den utviklingen dere har hatt i år.