Suksess for Akershus i NM for Studentbedrifter

Akershus · 13 juni 2016

Suksess for Akershus i NM for Studentbedrifter

Gutta på Ås får sin velfortjente oppmerksomhet av Øystein Moan fra Visma, NM Studentbedrift 2016. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Gutta på Ås SB fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet var suveren vinner av økonomi og regnskapsprisen under NM for Studentbedrifter 2016. Nå tar de bedriften videre og oppretter AS.

– Dette er overall forventning og vi er i grunnen tomme for ord. Det har vært vanvittig lærerikt og motiverende for vårt videre arbeid, sier en entusiastisk daglig leder Erlend Kjelstad og økonomiansvarlig Martin McCarthy.

De to gründerne har startet en foodtruck hvor de serverer lokal streetfood. Les mer på NMBUs nettside her

– Etter å ha testet foodtrucken i Ås, gledet vi oss veldig til å ta steget videre og tenke stort i NM. Nå har vi virkelig fått vist det vi har lært og vår forretningsidé kan virkelig bli et løft for autentiske, norske matopplevelser, sier gutta i kor.

Foruten Økonomi- og regnskapsprisen imponerte bedriften også juryene i de øvrige konkurransene og oppnådde nominering til både Beste profilering, og til den gjeveste av dem alle, Beste studentbedrift 2016.

 

Det ble to intensive dager med mange intervjuer for Martin McCarthy (til venstre) og Erlend Kjelstad (til høyre). NM Studentbedrift 2016. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Juryens begrunnelse

- Juryen vil påpeke at flere av årets kandidater har levert regnskap av høy kvalitet, men årets vinner utmerker seg på flere områder. Bedriften har vist god regnskapsføringsskikk og har levert et ryddig og oversiktlig finansregnskap. Utover dette viser vinneren svært god forståelse for faget og har god kjennskap til regnskapsloven. Vi sitter med et inntrykk av at vinneren tar den økonomiske delen av bedriften seriøst og har et realistisk syn på fremtidige planer og videre finansiering, applauderer prisutdeler Øystein Moan, konsernsjef i Visma.

 Ønsker flere nyutdannede med entreprenørskapskompetanse

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter erfaring med bedriftsetablering. Studentene utvikling forretningsideene selv, og de driver bedriften med støtte fra fagmiljøet ved høgskolen og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv. Når tiden med studentbedrift er over, kan studentene velge å videreføre virksomheten i et AS eller avvikle bedriften. 

– Jeg vil utfordre lederne i Universitets- og høgskolesektoren til å ta en mer aktiv og offensiv rolle i en tid da samfunnsutfordringene står i kø. Dagens og fremtidens utfordringer løses ikke med fortidens kompetanse. Vi trenger nyutdannede med kompetanse på kreativitet, evne til problemløsning i team og erfaring med risikohåndtering. Dette får studentene erfaring med når de driver Studentbedrift, sier Håvard Lindtvedt, styreleder i Ungt Entreprenørskap Akershus og avdelingsbanksjef i Nordea.