TAKK FOR I ÅR!

Akershus · 24 juni 2016

TAKK FOR I ÅR!

Nok et skoleår går mot slutten, og vi i UE Akershus ser tilbake på et utrolig innholdsrikt og spennende år. I år er det totalt blitt registrert 225 ungdomsbedrifter, 372 elevbedrifter, vi har hatt gjennomføringer av «Økonomi og karrierevalg» på totalt 50 skoler, 30 jenter har deltatt på «Jenter og ledelse» og 11 674 elever har deltatt på Innovasjonscamp. 

Gründeridol ble gjennomført i alle de tre regionene i oktober. Til slutt så var det RedKey UB fra Sandvika, Slektsbånd UB fra Ski og Green Travel UB fra Nannestad som stod igjen og skulle kjempe om å bli vinneren av Gründeridol 15/16. Til slutt var det Slektsbånd som stakk av med seieren, og vant med det en tur til Wien hvor de skulle delta på Trade Fair. I Wien vant Slektsbånd prisen «Best Marketing and Sales» blant over 30 bedrifter fra fem forskjellige land.

Første samling av «Jenter og ledelse» ble gjennomført i slutten av oktober. Her fikk 30 jenter fra hele fylket lære mer om hvordan de skulle lede bedriften sin på en god måte. Etter den første samlingen skulle de tilbake i bedriftene sine for å sette teorien i praksis, før de så møttes igjen i januar til andre samling. På den andre samlingen dro vi til Skaslien Gjestgiveri hvor vi hadde to fantastisk flotte dager sammen.

I januar var det klart for ungdomsbedriftenes regionsmesterskap. På fire dager ble fire regionsmesser gjennomført; Eidsvollmesterskapet, Nedre Romerike-mesterskapet, Asker- og Bærumsmesterskapet og Follomesterskapet. Aqua Revolution UB, Zipin UB, Reflexus UB og Alltid Tørr UB ble vinnerne fra de forskjellige regionene.

Etter dette gikk det fort frem mot GründerExpo som allerede skulle arrangeres 9. februar. 285 elev- og ungdomsbedrifter fylte Norges Varemesse, og 130 representanter fra arbeids- og næringslivet stilte opp. Til slutt var det BSH-Technology EB som ble årets beste elevbedrift, og Alltid Tørr UB som ble årets beste ungdomsbedrift.

Kun to dager etter Gründeridol arrangerte vi kanskje tidenes største Innovasjonscamp i Ski som omhandlet den nye kommunereformen. Alle ungdomsskolene i Ski var samlet i Follo Trykk-arena, i alt 1200 elever. Gjennom året har vi totalt hatt over 11 000 elever gjennom programmet Innovasjonscamp.

Fra Akershus var det fem ungdomsbedrifter som gikk videre til NM. Alltid Tørr UB, Champion UB, The Perfect Line UB, Eyesight UB og Magnocare UB jobbet alle hardt frem mot NM og gjorde en kjempeinnsats på Norges Varemesse. Akershus tok med seg hele seks priser hjem!

31. mai var det også tid for elevbedriftene sitt Region Øst-mesterskap på Hamar. PoseTivitet EB, Fotballakademi EB, Trollunga EB, Perfection EB, BSH-Technology EB, Temprapet EB og Den lille hjelper EB gjorde så å si rent bord, og tok med seg seks av åtte førsteplasser hjem! Utrolig bra jobbet av våre elevbedrifter som har vist stor fremgang og utvikling gjennom hele året.

Vi i UE Akershus tar nå sommerferie med et smil om munnen og gleder oss allerede til neste år. Tusen takk for det gode samarbeidet vi har hatt med skoler, lærere og næringslivet i Akershus. Vi hadde ikke klart oss uten dere. GOD SOMMER!