Vel Hjemme UB til NM

Akershus · 1 mai 2017

Vel Hjemme UB til NM

Som Akershus sin nest beste Ungdomsbedrift er Vel Hjemme UB fra Ski videregående skole klare for NM 4. og 5. mai. Sammen med 2. plassen i Beste UB, tok de også med seg en 1. plass i Beste samarbeid med næringslivet og 2. plass i Beste forretningsplan. Det gjør bedriften gira på flere premier!

Vel Hjemme UB består av Sebastian Hoaas (daglig leder), Martine Bjørgum Aas (personalsjef), Jonathan Schippert (økonomiansvarlig) og Sondre Kornstad (produkt- og markedsansvarlig). De tilbyr et unikt produkt som gjør hverdagen til foresatte med barn i grunnskole enklere. Med et behov for å se til at barnet er vel hjemme, jobber de med å skape en innovativ måte å motta beskjed automatisk ved barnets hjemkomst. Og det er ikke tilfeldig at det var dette produktet de endte opp med.

- Da ungdomsbedriftens medlemmer ble satt sammen, var vi motivert for å finne et produkt eller en løsning som kunne gjøre en forskjell i forbrukerens hverdagsliv. Vi ønsket å lage et produkt skreddersydd til forbrukeren, slik at de skulle få beskjed ved barnet hjemkomst på en best mulig måte. Som et resultat av denne idéen satte vi i gang letingen etter det riktige teknologialternativet for vårt produktsystem. Vi fant fort ut at RFID-teknologi var det systemet som ville passe vår forretningsidé best, sier Sebastian.

Som mange av de andre ungdomsbedriftene i Akershus har Vel Hjemme vært gjennom mange konkurranser og messer. I desember vant de idékonkurransen Gründeridol, som ga de en plass til å representere Norge på en internasjonal Trade Fair i Wien og en unik erfaring mot NM.

- Hovedfokuset frem mot NM har vært å bruke tilbakemeldinger fra tidligere konkurranser for å utvikle oss videre. Vi har hatt fått flere erfaringer igjennom året, både gode og dårlige. Det er disse vi vil bruke for å planlegge hva som må forbedres frem mot NM.

I faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling er alle ansatte i Vel Hjemme UB så langt fornøyde med ungdomsbedrift som undervisningsmetode.

- Å drive ungdomsbedrift gir oss muligheten til å jobbe praktisk å teste ut teorien i praksis. Tiden fra etableringsfasen av bedriften og fram til nå ha vært meget givende. På den korte tiden har ungdomsbedriften gitt oss innsikt i hvordan næringslivet fungerer, og vi har tilegnet oss nye erfaringer. Å drive en bedrift er svært tidskrevende. Vi har klart å løse oppgaven med fokus på målrettet arbeid, effektivitet og kvalitet ved å delegere oppgaver etter kunnskaper og interesser. Som en bedrift med høye ambisjoner og mye motivasjon har vi erfart at tid både nytter og er helt nødvendig for å oppnå gode resultater. Ved å arbeide mye med å etablere et nettverk av mennesker med vid kompetanse og erfaring, har vi benyttet oss av dette ved utfordringer vi står overfor.

Og det er ikke bare den faglige kompetansen medlemmene i bedriften legger vekt på, men også den personlige utviklingen underveis.

- Ungdomsbedrift lærer oss å bruke kunnskapen vi lærer på en annerledes måte, ved å være løsningsorienterte og kreative. Å etablere en ungdomsbedrift gir en virkelighetsoppfatning av hva man møter i oppstartsfasen av en bedrift, samt hvordan markedet fungerer. Evnen til å skape noe i felleskap er en vesentlig erfaring og egenskap vi kommer til å sette stor pris på framtiden. Samtlige i bedriften har siden oppstarten med ungdomsbedriften hatt en betydelig personlig utvikling.

Til tross for at Vel Hjemme er en pliktoppfyllende gjeng har de også støtt på diverse utfordringer underveis. Blant annet ble delårsrapporten på 5700 ord skrevet midt på natta før innleveringsfrist fordi et gruppemedlem sovna og hadde alle dokumentene på sin pc.

Vel Hjemme UB møter du på Norgesmesterskapet for ungdomsbedrifter 4. og 5. mai på Norges Varemesse!