Vinnerne av Enovacamp i Akershus er kåret!

Akershus · 17 nov 2015

Vinnerne av Enovacamp i Akershus er kåret!

99 elever, 20 grupper, 10 skoler. Det var klart for fylkesfinalen i Enovacampen «Energi for fremtiden». I dag, tirsdag 17.november, skulle de to beste gruppene i hele fylket kåres.

Dagen startet med klar himmel, frost på bakken og 99 spente elever. Bordene var rigget til i Fylkestingssalen, og campen ble åpnet av varaordfører i Akershus fylkeskommune, Lars Birger Salvesen. Deretter ble oppdragene presentert, og summingen av ideer og fremtidens energiløsninger startet umiddelbart etter åpningen. Det ble jobbet intenst fra start til slutt, noe som også viste seg i presentasjonene.

Juryen for denne store dagen besto av:

Per-Olav Lauvstad (Project Manager, OREEC/Kunnskapsbyen Lillestrøm)

Inga Blæsterdalen (Project Intern, OREEC/Kunnskapsbyen Lillestrøm)

Ulf Hafseld (Daglig leder, HYOP AS)

Øyvind Bakken (Rådgiver, Akershus Energi)

Petter Haugneland (Kommunikasjonsleder, Norsk elbilforening)

I kvalifiseringsrundene fikk alle gruppene presentere foran hver sin jury, med kun tre minutter til rådighet. Tiden ble knapp for mange, mens andre hadde innøvd tre minutter på sekundet. Stemningen var uansett på topp da de seks finalistene skulle opp og presentere sine løsninger, og konkurrere om den gjeve prisen om å representere Akershus i den nasjonale finalen i Trondheim 8.- 10.februar 2016. Nivået på finalistene var skyhøyt, og juryen diskuterte lenge om hvem vinnerne skulle bli. Omsider kom de til enighet, og de to beste gruppene ble kåret.

Vi vil gi en stor gratulasjon til vinnergruppene som er som følger:

GRUPPE 2, FROGN VGS.

Marius Andersen, Andreas Bjørkhaug, Finn Ivar Heggelien og Emil Strand Sundqvist

GRUPPE 13, LILLESTRØM VGS.

Inger-Lise Fleisje, Mathias Hanson Gerace, Emilie Rosenberg Johansen, Marcus Andre Pettersen og Stine Thunheim

Gratulerer så mye, vi ønsker dere lykke til i Trondheim!

Vi i Ungt Entreprenørskap vil også rette en stor takk til juryen som gjorde en fantastisk jobb iløpet av dagen, og tusen takk til alle lærere og elever som har bidratt til å gjøre dagen så vellykket som den var. Konkurransen var tøff i år, og det er en stor bragd bare å ha kvalifisert seg fra skolefinalene. Vi kan trygt si at dere er alle vinnere, gratulerer så mye!