Danvik-elever gav gode råd om turisme i Drammen

Buskerud · 16 juni 2016

Danvik-elever gav gode råd om turisme i Drammen

«Drammen trenger kreative sjeler, og noen som tenker annerledes!» Det utbrøt varaordfører Yousuf Gilani da elevene fra 7. trinn på Danvik skole hadde presentert sitt forslag om å bygge tårnet «Drammen Space Needle» midt i Drammenselva. I planene for tårnet inngår en solcafé øverst med sklie rundt som fører ned til et lekeland under vannoverflaten. Alt er selvsagt tilrettelagt for rullestolbrukere. 

Innovasjonscamp – kreativt satt i system
Løsningen var en del av svaret på oppdraget Danvik-elevene fikk da de deltok på Innovasjonscampen «Turist i Drammen» mandag. Campen var et samarbeid mellom Ungt Entreprenørskap Buskerud, Drammen videregående skole, Danvik skole og Drammen kommune. Kundesenteret i kommunen skal fra 1. juli overta ansvaret for turisttjenester i Drammen, og i den forbindelse ønsket de seg innspill fra målgruppen om hvilke aktiviteter de kan tipse turister og barnefamilier om i byen. Hele 7. trinn med over 60 elever fra Danvik skole deltok, og de ble loset gjennom dagen av kreative elever fra Inspiro-linjen på Drammen VGS. Oppdraget var todelt; hvor elevene i del 1 skulle tipse en barnefamilie om morsomme aktiviteter i Drammen denne sommeren, del 2 gikk på å skape en «spektakulær framtidsattraksjon» som kunne lokke turister tilbake til Drammen.

Gode tips til kundesenteret
André Stjernen fra Kundesenteret fikk med seg mange gode tips og ideer til hva barn og ungdom synes er spennende i byen vår. Vinner av campen ble gruppa med ideen om framtidsattraksjonen «Drammen Space Needle», bestående av Daniel Nilssen Seljom, Erik Helland-Hansen, Marte Bjørlow-Larsen, Emma Jacoby Hansen, Olaf Hansen, Tarik Jahic og Betelhiem M. Habtemichael. Deres forslag til turist-tips i sommer var å tilby en skattejakt eller orientering på Spiraltoppen, slik at flere barnefamilier blir kjent med tilbudet og naturen der. Premien til vinnergruppen var gavekort på Drammen kino, i tillegg til et besøk i rådhuset i Drammen. 

 

Skattejakt på Spiralen?
Onsdag 15. juni var vinnergruppen invitert til rådhuset for å legge fram sitt forslag for varaordføreren. De ble møtt av en entusiastisk Gilani som bød på boller og brus, i tillegg til en omvisning i rådhuset. Elevene fikk lære om hvordan politiske prosesser foregår, se bystyresalen og formannskapssalen og prøvesitte sofaen på Ordførerens kontor. Varaordføreren fortalte om hvordan politikerne ofte blir inspirert av sine gjesters forslag og ideer, og tar med seg de beste av disse tilbake til sitt eget parti. Gilani synes det var flott at ungdommene bidro, og oppfordret dem til å engasjere seg i framtiden: «Hvis resten av politikerne i Bystyret hadde hørt dere legge fram ideene deres i dag, hadde de nok også tenkt at dette var veldig spennende – et signalbygg midt på elven!»

Selv om varaordføreren ikke kunne love at det blir noe «Space needle» på Drammenselva i nærmeste framtid likte han ideen om orientering på Spiraltoppen godt, og lovte å vurdere denne ideen videre.

DSC_0030

Elevene fikk omvisning i rådhuset og prøvesitte sofaen på Ordførerens kontor

 

Vi i Ungt Entreprenørskap Buskerud er veldig glade for det gode samarbeidet med Drammen kommune og at de tar entreprenørskap i skolen på alvor gjennom sitt medlemskap hos oss! Ta gjerne en tur innom Kundesenteret i Drammen i sommer! Kundesenterets nettside finner du her:  https://www.drammen.kommune.no/no/Om-kommunen/Virksomheter/Service-og-administrasjon/Servicetorget/