Finale i Innovation Camp 8. februar 2017 Høgskolen i Sørøst-Norge, Papirbredden, Drammen

Buskerud · 8 feb 2017

Finale i Innovation Camp 8. februar 2017 Høgskolen i Sørøst-Norge, Papirbredden, Drammen

Onsdag 8. februar var nesten 80 elever fra hele Buskerud samlet til finale i Innovation Camp. Innovation Camp er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 13. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud. Dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende fikk se elevbedriftene presentere sine innovative idéer på stand. Elevbedriften New Sight fra Haugsbygd ungdomsskole stakk av med hovedpremien for Mest innovative idé, for sin idé om en robot som fungerer som en elektronisk førerhund for blinde.

«Innovasjon og entreprenørskap er det som forandrer verden og som frembringer morgendagens løsninger og gjør dagens bedre. Hver og en av dere som er tilstede i dag gjør en forskjell. Dette er viktig for nærings- og samfunnsutvikling i Buskerud!» Det sa en begeistret Hanne Lisa Matt, leder av hovedutvalget for Miljø, innovasjon og næring i Buskerud fylkeskommune da hun klippet snoren ved åpningen av messa.

Inneværende skoleår har nesten 1700 elever deltatt i de innledende skolerundene. Med fokus på teknologi, design, redesign, kulturelt eller sosialt entreprenørskap har elevene jobbet i kreative prosesser for å finne fram til innovative ideer som kan løse utfordringer i lokalsamfunnet. I tillegg har noen elever jobbet med problemstillinger rundt miljø og reduksjon av forbruk som en del av prosjektet «Grønt og genialt».

smil

forklaring2

20170208_125300

Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene, og juryleder Tore Steinar Kristoffersen fra Kongstanken sa i etterkant: «Jeg blir imponert over nivået på innovasjonsgraden i mange av de produktene og ideene som vi ble presentert for på finaledagen. Flere tar i bruk kjent teknologi kombinert med gode ideer for hvordan nytt produkt eller tjeneste kan utvikles. Elevenes fokus er alt overveiende hvordan dette kan løse nye utfordringer og mangler i samfunnet. Jeg tror mange av ideene vi så i dag kunne vært realisert og skapt nye arbeidsplasser dersom de hadde fått den rette rammen for videre utvikling. Dette er så verdifullt – elevene har forståelse for innovasjon og behovet for gode presentasjoner – Ungt Entreprenørskap gir dem muligheten»

Det ble kåret vinnere i fire kategorier, i tillegg til at en student vant pris for beste design.

Årets vinner av Mest Innovative produkt og vinner av Innovation Camp ble New Sight EB fra Haugsbygd ungdomsskole. Premien på 3000 kr ble sponset av NHO Buskerud.

Vinnere

Sonja Bordewich fra Innovasjonsløft Ringerike, Grete Karin Berg fra NHO Buskerud, Tonje Blakstad, Annie Bråten og Marte Bagaasen Mork fra New Sight EB ved Haugsbygd ungdomsskole. Foto: Impuls Ungdomsbedrift

Juryen bestod av Tore Kristoffersen fra Kongstanken, Lisbeth Torkildsen fra Etablererveiledningen (NFDR), Ola Svartberg fra Nofas, Sonja Bordewich fra Innovasjonsløft Ringerike kommune og Victoria Øverland fra AUF Buskerud og Drammen bystyre og de gav følgende begrunnelse til vinnergruppen: Gruppen har dekket et klart og tydelig behov slik at de blinde får en følelse av å se. De tar i bruk og setter sammen eksisterende teknologi på en ny måte. De utvikler ny teknologi – softwaren som kombinerer bilder som omsetter til lyd: fra bilder til andre sanseinntrykk.

«Vi synes det var en veldig fin avslutning på hele opplevelsen med å være i Innovation Camp. Vi har lært mye om idéutvikling og hvordan vi skal utvikle et produkt fra idé til der vi er i dag» sier en veldig overrasket og glad vinner, Annie Bråten, leder i New Sight EB.

Prisen for Beste stand gikk til Safe Plugs EB fra Veiavangen Ungdomsskole. Premien på 1000 kr ble sponset av Skue Sparebank Geilo.

Vinnerne_1

SafePlugs_gruppe_1

Martyna Zurawka, Kanz H Sami Al-Shather og Linn Asplund Høiås. Foto: Impuls Ungdomsbedrift

Juryen bestod av Bjørn Johannesen fra Kopisenteret Kongsberg og Else Karin Berg Tafjord fra Skue Sparebank Geilo og hadde følgende begrunnelse: God og tydelig presentasjon. Budskapet kommer veldig tydelig fram. Oversiktlig stand med 3 smilende jenter. God fargebruk hvor fargene underbygger budskapet. Illustrerende og profesjonelt materiell.

Prisen for Beste presentasjon på stand ble vunnet av Numeboka EB fra Veggli skole. Premien ble sponset av Sparebank1 Ringerike Hadeland.

Vinnerne_4

Mads R. Toeneiet, Kristian Bergan, Daniel A. Gjelseth, Herman Darjes, Niri L. Svingen, Marius M. Toverud. Foto: Impuls Ungdomsbedrift

Juryen bestod av Tore Kristoffersen fra Kongstanken, Lisbeth Torkildsen fra Etablererveiledningen (NFDR), Ola Svartberg fra Nofas, Sonja Bordewich fra Innovasjonsløft Ringerike kommune og Victoria Øverland fra AUF Buskerud og Drammen bystyre og de gav følgende begrunnelse: Presentasjonen fremsto helhetlig, fra idé til ferdig produkt. Alle elementer gav et godt helhetsinntrykk. Prototype i tre, som også allerede var solgt. Entusiastiske og svært engasjerte deltagere i gruppa. Full kontroll på alle spørsmål vi hadde. Meget godt forberedt

Prisen for Beste elevbedrift Grønt og genialt ble vunnet av EB Open Sesam med ideen Comfy tech fra Galterud skole. Prisen på 1000 kr ble sponset av Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.

Vinnerne_3

Florence Marley Iren Hoftvedt, Ingrid Henriksen, Daniel Haagensen og Elias Bjørgum Fuglesang. Foto: Impuls Ungdomsbedrift

Juryen bestod av Marianne Holen fra Renovasjonsselskapet for Drammensregionen, Hanne Lisa Matt fra MDG og hovedutvalg Miljø, innovasjon og næring i BFK og Helge Gjørven fra Ungt Entreprenørskap Norge, og de hadde følgende begrunnelse til vinnergruppen: Vinneren har et godt, gjennomarbeidet konsept, både idé og produkt. Gruppen har en klart definert målgruppe. Vinneren har laget et produkt som har positiv efekt på andre samfunnsutfordringer, i tillegg til miljø. De skaper noen nytt ved å videreutvikle et annet og eksisterende produkt. Gruppen hadde en proff framføring på standen, og mye kunnskap. I tillegg hadde de en flott og forståelig logo

Vi i Ungt Entreprenørskap Buskerud vil takke alle elever, lærere, skoler, veiledere, dommere og sponsorer for en fantastisk Innovation Camp, god deltagelse og mye kreativitet!