Valgfagsmesse på Geilo 10.mai 2016

Buskerud · 20 mai 2016

Valgfagsmesse på Geilo 10.mai 2016

390 elever venter på juryens dom !

Avdelingsbanksjef fra Skue sparebank og tidligere ordfører i Hol kommune, Tony Kjøl stod for åpningen av årets messe, den 4 i rekka.

Han syns elevene var heldige som hadde valgfag på skolen og fikk sjansen til å vise seg frem og konkurrere om ulike priser. «Dere er framtida vår» sa han og pekte videre på viktigheten av mangfold i yrker og utvikling av «gründeregenskaper».  Startskuddet for messa var gitt, og de 390 åttende og niendeklasseelevene fra Geilo, Ål, Flå, Gol og Hemsedal inntok sine aktivitetsplasser. Valgfagmessa arrangeres av UE Buskerud i samarbeid med skolene, og gir elevene en god mulighet til å vise fram hva de har drevet med gjennom skoleåret, både for lærere, medelever og juryen fra lokalt næringsliv.

Inne i samfunnshuset var det valgfagene Teknologi i praksis, Produksjon av varer og tjenester, Design og redesign og Fysisk aktivitet og helse som stilte ut på stand. Her ble det presentert godt etablerte elevbedrifter, fyldige EB-mapper, sunne og gode matretter og kreative redesignprodukter av tre, papir, stoff, metall og plast. Elevene konkurrerte om beste stand, mest innovative idé, beste redesign, beste EB-mappe, beste matrett og beste selger.  «Redesign 1 GUS» fra Gol mottok prisen for mest innovative idé. «BBL-tjenester EB» fra Geilo ble kåret til beste elevbedrift, mens «Juniormekk EB» fikk prisen for beste EB-mappe. Totalt 5 av 8 hovedpriser gikk i år til Geilo.

DSC_0056

BLL-tjenester-Beste EB

DSC_0088

Redesign - Gol USK

DSC_0173

Beste fysiske aktivitet-ÅL USK

Elever fra valgfaget Sal og scene underholdt fra scenen. Her var det musikk, sang, digitale fortellinger og teater. 9. klasse ved Ål ungdomsskole sikret seg førsteprisen for beste scenepresentasjon.

Parallelt med aktiviteten i samfunnshuset pågikk det instruksjoner i Geilo idrettshall. Elever i valgfaget Fysisk aktivitet og helse ledet og gjennomførte aktiviteter for elever fra andre skoler. Vinnerlaget «Ål-in» sørget for mye moro og fysiske utfordringer, og det var høyt aktivitetsnivå og mye latter for deltagerne.  

De 15 representantene fra næringslivet hadde sin fulle hyre med å kåre vinnere i de ulike kategoriene.  De var imponert over aktivitetene, kreativiteten og skapergleden hos elevene. Juryen utropte Kristian Lerberg som «Beste selger» og han ble den heldige vinner av en Norrøna tursekk, sponsa av E-CO. 

I juryen satt det representanter fra helsevesenet, lokale sparebanker, etablerersenteret, Bardøla høyfjellshotell, Fretex, NTG, malermester Kjell Rygg, «Lash look Skjønnhet», kulturskolen og grunnskolen.

Skue sparebank og Sparebank 1 Hallingdal og Valdres sponset 4 førstepriser à kr 1000kroner hver, totalt 8000 kroner.  I tillegg deltok de i juryarbeidet - uunnværlige støttespillere for et slikt arrangement!