Vinneren av Innovation Camp vil fjerne behovet for brøytestikker

Buskerud · 13 feb 2019

Vinneren av Innovation Camp vil fjerne behovet for brøytestikker

«Dette var veldig morsomt!» sier en veldig overrasket og glad vinner av Innovation Camp 2018/19: Ingrid Maria Linnås Fulsås, leder i Brøyte EB. «Jeg har selv vært med å sette ut brøytestikker, og har sett hvor mye jobb det er. Vår idé vil fjerne behovet for brøytestikker, og dermed spare naturen for masse plast.» Elevbedriften har funnet opp en gps-løsning for brøytebiler, som skal erstatte de tradisjonelle brøytestikkene. I tillegg for pris i vinnerkategorien vant de også prisen for Beste stand. Standen hadde de kreativt utformet med en minitraktor og brøytestikker.

Onsdag 13. februar var over 80 elever fra hele Buskerud samlet til finale i Innovation Camp. Innovation Camp er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 15. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud. Dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende fikk se elevbedriftene presentere sine innovative idéer på stand. Elevbedriften Brøyte fra Veggli skole stakk altså av med hovedpremien i konkurransen.

Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene. Juryleder Pål Rørby fra HallingExpo sa: «Det har vært ekstremt vanskelig å velge en vinner. Mange av gruppene er gode til å presentere, brenner for produktet sitt, og har mye kunnskap det er en grunn til at de står der. Det imponerer meg!»   

Inneværende skoleår har over 1600 elever fra hele Buskerud deltatt i de innledende skolerundene. Elevene har jobbet i kreative prosesser for å komme opp med innovative produkter som løser en utfordring eller dekker et behov i (lokal-)samfunnet. I år har det vært ekstra fokus på bærekraft gjennom prisen «Mest bærekraftige elevbedrift», og mange av elevbedriftene har derfor fokus på ideer som kan bidra løse miljømessige eller sosiale utfordringer i samfunnet. Denne prisen ble vunnet av Smart trash EB fra Svensedammen skole.

De beste elevgruppene fra hver skole har dannet elevbedrifter rundt sin idé og deltatt i mellomrunder i Mjøndalen og Hønefoss. 20 elevbedrifter gikk videre fra mellomrundene til finalen. I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme visuell identitet og profilmateriell. Elevene har også jobbet med å videreutvikle ideene sine og bygge stand der de presenterer produktene sine på en best mulig måte under finalen. 

Årets vinner av Innovation Camp ble Brøyte EB fra Veggli skole

Vinner av Innovation Camp - Brøyte EB Veggli

Brøyte EB fra Veggli skole: F.v: Ingrid Maria Linnås Fulsås, Aksel Bolme Bjørkgården, Christina Gudmundsen Bekkjorden og Guro Bjørnsrud Aasen. Foto: Ungt Entreprenørskap Buskerud

Juryens begrunnelse: Produktet er svært innovativt og nyskapende. Det har stort behov med internasjonalt potensiale og bidrar til økt sikkerhet og bedre miljø. Gruppa viser til godt samarbeid med næringslivet og utnytter ny teknologi. De er tydelige i sin formidling og presenterer godt! 

Juryen bestod av: Pål T. Rørby fra HallingExpo (Juryleder), Stein Tore Johnsen, STJ AS, Claus Wiemann Frølund, Ringerike utvikling, Silje Totland, Teknologirådet og Kari Solberg Økland, Drammen kommune. Hovedpremien på kr 4000,- ble sponset av NHO Viken Oslo

 

Prisen for Beste salgsteam ble vunnet av MensDispens EB fra Veiavangen ungdomsskole

Beste salgsteam - MensDispens EB Veiavangen

Veiavangen ungdomsskole, f.v: Guro Iselin Klausen Becher, Otilie Randa Vangen, Tea Sofie Kaland, Amelia Elisabeth Holvik Kolbjørnsen. Foto: Ungt Entreprenørskap Buskerud.  

Juryens begrunnelse: MensDispens EB løste alle bedømmingskriteriene på en god måte. Det var tett i toppen, men det som gjorde at disse skilte seg ut var at de presenterte salget like godt tidlig på dagen som på slutten. Disse er ekte selgere!  

Juryen bestod av: Hanne Brincker, Buskerud Teater (juryleder), Espen Eriksen, Kiwi, Trine Sigurdssøn, Ungt Entreprenørskap og Hanna Kjærnet Carlsen, Inspiro ved Drammen vgs. Premien på kr 1500,- ble sponset av Kiwi.

 

Viner av Beste Stand ble Brøyte EB fra Veggli skole

Beste stand - Brøyte EB Veggli

 

Juryens begrunnelse: Standen gjør det enkelt å forstå produktet og har et tydelig budskap. Den er kreativ med enkelt og ren logo og godt navn. Bra fargebruk og god profilering av samarbeidspartnere. Juryen bestod av: Marit Siri Jorde, Skue sparebank (juryleder), Monica Holtan Kongsjorden, Monicas stoppested og Andrea Valø, Inspiro ved Drammen vgs. Premien på kr 1500, - ble sponset av Skue sparebank

 

Prisen for Mest bærekraftige elevbedrift ble vunnet av Smart Trash EB fra Svensedammen skole

Mest bærekraftige elevbedrift - SmartTrash EB Svensedammen

Svensedammen skole: Kamilla Halden, Tilde Gundersen, Chiara Beatrice Lehmann. Foto: Ungt Entreprenørskap Buskerud

Juryens begrunnelse: Vi er kjempeimponerte over denne elevbedriften. De fokuserte på problemstillingen rundt avfall på avveie i naturen. Ideen er grønn og genialt, og det var standen også. Veldig fremtidsorienterte og tenkte både lokalt og globalt. Ideen bidrar til å løse flere av FNs bærekraftsmål, f.eks. 13, 14 og 15. Gruppen har allerede vært i kontakt med næringslivet og kommunen! Juryen bestod av: Marte Brændsrud, RfD (Juryleder) og Tina Sharma, FN-sambandet. Premien på kr 1500,- ble sponset av Renovasjonsselskapet for Drammensregionen.

Prisen for beste design gikk til studentene Elin, Julianne og Anja ved Visuell kommunikasjon, USN, som hadde designet reklamemateriellet til gruppen fra Veinmarka ungdomsskole ungdomsskole med ideen Bus Tracker EB.

DSC01039

Premien er et gavekort på kr 1000,- til hver av studentene, sponset av USN.

Juryens begrunnelse: Vinnerløsningen skilte seg mest ut i tydeliggjøring av budskap. Man forsto ved første øyekast hva produktet var. Det var gjennomført stil, typografi og en klar storyline. Problem og løsning var på en lett måte visuelt forklart, og løsningen hadde fine grafiske detaljer