Vinneren av Innovation Cup 2020 vil gjøre parkering enklere

Buskerud · 12 feb 2020

Pin Park EB fra Spikkestad vant Innovation Cup 2020

«Jeg er helt sjokka» sier en veldig overrasket og glad vinner av Innovation Cup 2019/20, Eva Lorentzen Troseth, i Pin Park EB. Jeg hadde sånn troa på ideen vår, og jeg håpte virkelig at juryen også hadde det, og da ble jeg helt overveldet og glad at dere så potensialet!» Elevbedriften har utviklet en idé om en app der du kan forhåndsbestille parkeringsplass. Tanken er at man skal kunne spare både tid og miljøet ved å slippe å kjøre rundt for å lete etter en plass å parkere.

Onsdag 12. februar var over 80 elever fra hele Buskerud samlet til finale i Innovation Cup. Innovation Cup er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 16. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud. Dommere fra lokalt næringsliv og andre besøkende fikk se elevbedriftene presentere sine innovative idéer på stand. Elevbedriften Pin Park fra Spikkestad skole stakk altså av med hovedpremien i konkurransen.

Dette skoleåret har over 1800 elever fra hele Buskerud deltatt i de innledende skolerundene. Elevene har jobbet i kreative prosesser for å komme opp med innovative produkter som løser en utfordring eller dekker et behov i (lokal-)samfunnet. Konkurransen har særlig fokus på bærekraft gjennom prisen «Mest bærekraftige elevbedrift», og mange av elevbedriftene har derfor fokus på ideer som kan bidra løse miljømessige eller sosiale utfordringer i samfunnet. Denne prisen ble vunnet av Resuable rides EB fra Gol skule.

Juryen var imponert over nivået på elevbedriftene. Juryleder Pål Rørby er selv gründer og imponert over det han så: «Dere ungdommene har jo løsninger på store og viktige problemer! Jeg har tro på at det kan bli bedrifter ut av mange av disse ideene, og at dere faktisk kan være med på å skape endring i fremtiden.»

De beste elevgruppene fra hver skole har dannet elevbedrifter rundt sin idé og deltatt i mellomrunder i Drammen og Hønefoss. 20 elevbedrifter gikk videre fra mellomrundene til finalen. I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Universitetet i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme visuell identitet og profilmateriell. Elevene har også jobbet med å videreutvikle ideene sine og bygge stand der de presenterer produktene sine på en best mulig måte under finalen. 

Vinneroversikt:

Årets vinner av Innovation Cup ble Pin Park EB fra Spikkestad skole.

Juryens begrunnelse: Smart løsning. Stort problem. Sparer drivstoff, tid og frustrasjon.  Stort potensiale for videreutvikling. Tydelig presentasjon og enkelt forklart! 

Topp 3 i kategorien ble:

 • Change EB fra Høvik skole
 • Reusable Rides EB fra Gol skule
 • Pin Park EB fra Spikkestad ungdomsskole

Juryen bestod av: Pål Rørby (juryleder), Hidden/ordfører i Hemsedal, Else Katrin Berg Tafjord, Skue sparebank, Kari Solberg Økland, Drammen kommune, Claus Wiemann Frølund, Universitetet i Sørøst-Norge og Stein Tore Johnsen, Subsea1

Hovedpremien på kr 4000,- ble sponset av Skue sparebank

Beste salgsteam ble vunnet av ReShop EB fra Marienlyst skole

Juryens begrunnelse: God bruk av virkemidler.  Stort engasjement som fanger publikum.  Kunne materielet godt, kunne samtidig improvisere godt rundt juryens spørsmål. Spilte på våre følelser og fremstod særdeles saklige.

Topp 3 i kategorien ble:

 • Reshop EB fra Marienlyst skole
 • The Juicer EB fra Børrensen skole
 • Ondas EB fra Galterud skole

Juryen bestod av: Jan Fredrik Grøndal Henriksen (juryleder), Buskerud Teater, Christoffer Biering, Trelleborg offshore, Filip Snoghøj, Inspiro og Anne Fekjan Solheim, Flesberg kommune

Premien på kr 1500,- ble sponset av Trelleborg offshore

Vinner av Beste stand ble Bare Batteri EB fra Gol skule

Juryens begrunnelse: Prototype: Vi kunne prøve den og vi fikk belønning - «Funny»! Hadde konkurranse med relevante spørsmål, førte til at mange deltok. God helhet i standen både når det gjelder farger, brosjyrer og reklamemateriell.  Alle deltok

Juryen bestod av: Susi Kools Witteveen (juryleder)Julie Zetterstrøm, Piql og Vebjørn Sandaker, Inspiro 

Topp 3 i kategorien var:

 • BareBatteri EB fra Gol skule
 • Small Changes EB fra Veienmarka ungdomsskole
 • cliMATES EB fra Haugsbygd ungdomsskole

Premien på kr 1500, - ble sponset av Piql

 

Prisen for Mest bærekraftige elevbedrift ble vunnet av Reusable rides EB fra Gol skule

Juryens begrunnelse: Idèen med filtrering og gjenbruk av gasser i bil dekker flere av bærekraftsmålene.  De viste god faglig kompetanse, var konkrete og tydelige på løsningen. Gruppen hadde tatt tak i en konkret miljøutfordring og hadde kvalitetssikret løsningen sin med fagfolk.

Topp 3 i kategorien ble:

 • Reshop EB fra Marienlyst skole
 • Ecompostia EB fra Veiavangen skole
 • Reauseble rides EB fra Gol skule

Juryen bestod av: Torill Berdal (juryleder), tidl E-CO, Benedikte Pettersen, Buskerud næringshage og Kari Kleven, Drammen kommune

Prisen for beste design gikk til studentene Hannah Maria Bernabé Kongrød
og Kaja Høiberg ved Visuell kommunikasjon, USN, som hadde designet reklamemateriellet til gruppen fra Marienlyst ungdomsskole med ideen Bee-O EB. 

Premien er et gavekort på kr 1000,- til hver av studentene, sponset av USN.

Juryens begrunnelse: Effektiv, ryddig og sjarmerende design med klar identitet og et enhetlig uttrykk. Farge og formelementer tar utgangspunkt i produktets råvare (bivoks) og designet knytter slik produkt og presentasjon av dette sammen på en god måte. Produktet forklares i brosjyrens innside ved hjelp av infografikk på en enkel og forståelig måte.

Topp 3 i kategorien ble:

 • Norbert Csaba Timar/Karolina Linkyte (Pin Park EB)
 • Hannah Maria Bernabé Kongrød/Kaja Høiberg (Bee-O EB)
 • Helene Syre /Karoline Hagavold (Time flies + EB)

Last ned pressemelding og vinneroversikt: