Studentbedrift

Har du lyst til å være med på en opplevelse som vil endre deg for alltid? Studentbedrift er en slik mulighet.

Alt du trenger å vite om oppstart, registrering, drift og avvikling står i SB-materiellet. Lykke til!

Forside studentbedrift

Gjennom Studentbedrift får du en praktisk tilnærming der du får kjenne på utfordringer som må løses for å komme videre. Du vil få mulighet til å lære om business i praksis og teste din egen forretningsidé i det virkelige markedet.

Kanskje du til og med møter en medstudent som du kan drive bedriften videre med etter at studiene er over? Gjennom å drive en Studentbedrift får man øvd seg på å være vågal, å tenke nytt og annerledes og å utvikle djervhet. Forretningsplan, pitching, nettverksbygging og spennende mennesker er alle opplevelser og erfaringer du får med deg videre.

Studentbedrift er utviklet i nært samarbeid med Skatteetaten, Brønnøysundregistrene, bedrifter og organisasjoner – for å gi deg ferdigheter og kompetanse som er etterspurt av arbeids- og næringslivet.

Studentbedriften din skal ha rådgivning fra en mentor fra arbeids- og næringsliv, og en veileder ved høyskolen eller universitetet. I tillegg får du hjelp og støtte av ditt lokale UE-kontor.

SB-materiellet leder dere gjennom oppstart og registrering, etablering, drift og avvikling.

Norgesmesterskapet for studentbedrifter arrangeres hvert år i månedsskiftet mai/juni. Her møtes landets beste studentbedrifter for å konkurrere, dele erfaringer og bygge nettverk. Under NM får du møte andre studenter, jurymedlemmer, aktører i virkemiddelapparatet, business angels, gründere og foredragsholdere. Vinneren av NM får representere Norge i JA-YE Europe Enterprise Challenge i månedsskiftet av juni/juli.

NM for Studentbedrifter 2019 ble i arrangert 27.-28. mai i Oslo. Vinneren av Norges Beste Studentbedrift representerer Norge i Oslo 24.-25. juni!

Se bilder og annet relevant stoff på facebooksiden

Lurer du på hvordan du kan kvalifisere deg til å delta i NM? Ta kontakt med UE i ditt fylke.

I løpet av skoleåret inviterer UE til ulike møteplasser med fokus på kompetanseutvikling og nettverksbygging. Følg med i kalenderen som gjelder for UE i ditt fylke.