Ungdomsbedrift

Har dere noen gang drømt om å få være med å starte egen bedrift? Nå har dere sjansen! Dere tar nå fatt på arbeidet med å etablere, drive og avvikle deres egen bedrift. I løpet av ett skoleår skal dere drive en virkelig bedrift med virkelige produkter, kunder, leverandører og penger.

Det beste med å ha en ungdomsbedrift? Du lærer av egne erfaringer og du får mulighet til å jobbe med oppgaver som du liker.

Ungdomsbedrift

Å etablere ungdomsbedrift (UB) bygger på prinsippet om å lære ved å gjøre. I løpet av skoleåret eller UB-året skal dere bruke ulike fagkunnskaper på en praktisk måte. Dere tilegner dere mye av kunnskapen på egenhånd. Med på laget har dere lærere og mentorer fra lokalt næringsliv. De fungerer som veiledere for dere.

Høres det gøy ut? Her er noen eksempler på hva ungdomsbedrifter fra skoleåret 2013/14 jobbet med:

  • Flex UB, Vadsø vgs, Studiespesialisering: Flex UB har designet og utviklet en tovet ullvott med broderier i refleks. Flexvotten skal bidra til å redde liv i trafikken, både for store og små.
  • Fireflash UB, Ski vgs, Studiespesialisering: FireFlash er et innovativt brannsikringsprodukt utviklet for å redde liv ved brann. Produktet kombinerer en avansert signalteknologi med markedets beste strobelys som skal trenge gjennom tykk røyk.
  • WOOL UB, Rosthaug vgs, Studiespesialisering: WOOL UB tilbyr norske sløyfer i tradisjonell strikk, som varmer det lille ekstra på fest og i hverdagen.
  • Firbeinte Gleder UB, Jønsberg vgs, Naturbruk: Firbeinte Gleder UB arrangerer bursdager og omvisninger på Jønsberg.
  • Furry UB, Glemmen vgs, Design og tekstil: Furry UB lager luer med dyretema som synliggjør barn i trafikken.
  • Lyspunktet UB, Steinkjer vgs, Helse og oppvekstfag: Lyspunktet UB tilbyr hyggekvelder for funksjonshemmede i alle aldre, og har et nært samarbeid med Røde Kors.
  • Multibygg UB, Stangnes vgs, Byggteknikk: Multibygg UB bygger garasjer, benker og påbygg til hus. Vi tilbyr kunden håndverk av beste kvalitet, for at vi skal få best mulig læring og at kundene våre blir fornøyde.
  • Strilapylso UB, Sotra vgs, Restaurant og matfag: Strilapylso UB lager hjemmelagde pølser og kjøttboller av lam som er fettredusert, saltredusert, laktosefri, glutenfri og halalslaktet.

 Klikk dere inn på UB-løypa for å finne ut mer! I UB-løypa finner dere eksempler, filmer og annet materiell som kan komme til nytte. Lykke til!!

Det kan være forskjellig fra fylke til fylke hvordan dere skal gå frem for å åpne og avslutte bankkonto. Klikk på link til deres fylke for å se hvordan dere skal gjøre det:
 
Agder
Finnmark
Innlandet
Møre og Romsdal
Nordland
Oslo
Rogaland
Troms
Trøndelag
Vestfold & Telemark, avd. Telemark
Vestfold & Telemark, avd. Vestfold 
Vestland, avd. Hordaland
Vestland, avd. Sogn og Fjordane
Viken, avd. Akershus
Viken, avd. Buskerud
Viken, avd. Østfold

Ungdomsbedrifter kan åpne konto også i andre banker enn den banken UE fylke samarbeider med. Vær oppmerksom på at banken selv kan velge hvordan de håndterer en ungdomsbedrift.