... og vinneren ble Krea10ve EB

Finnmark · 4 feb 2016

... og vinneren ble Krea10ve EB

Krea10ve EB sammen med vår lokale samarbeidspart Ishavskraft v/Jørn Iversen

Av 81 elever fordelt på 11 Elevbedrifter (EB) fra Sandfallet skole, var det Krea10ve EB som ble vinner i kategorien Beste EB Grønt og Genialt da de hadde messe på Amfi Alta tirsdag 2. februar 2016.

Det var stor spenning blant elevene på 9. trinn når de nå skulle vise frem hva de har jobbet med og hvordan de i sine forretningsidéer har tenkt Grønt og Genialt (GG). EB-messa ble avholdt på Amfi Alta, og det ble konkurrert i tre kategorier: Beste logo, Beste stand og Beste EB Grønt og Genialt. Vinnerne i prosjektet og av Beste EB GG ble Ktea10ve EB. Det er noen av disse jentene som nå skal få reise på EB-messe til Hamar 30.-31. mai 2016. Dette er i regi av UE-region øst, og her skal de konkurrere mot de andre GG-fylkene om å bli landets Beste EB Grønt og Genialt.

Vinnere Beste EB GG: Krea10ve EB

Krea10ve EB

Eline Ulvestad, Tuva Povenius, Nora Paulsen Haddal, Sara Marsdal
Anja Strøm Pedersen, Renate Haugan
Ikke til stede: Sara Maria Solli, Hanna Uglebakk,
Eline Mari Hansen

Krea10ve EB på stand

Vinnere Beste Stand: Sunnysoap EB

Sunnysoap EB

Eline Hegg, Silje Mikkelsen, Runa Lillegård, Seline Opgård Andersen
Rasmus Eriksen Dilkestad, Erlend Uglebakk,
Elias Balterzen Berg

Sunnysoap EB på stand

Vinnere Beste Logo: Liv & co redesign EB

Liv & co redesign EB

Ingrid Opdahl, Sten Oskar Halse, Anna Karoline Kristensen, Erlend Henriksen
Ikke til stede:Liv Margrethe Andersen

Liv & co EB på stand

Bakgrunn

Grønt og Genialt» er et prosjektsamarbeid mellom Ungt Entreprenørskap og Barne-, likestillings –og Inkluderingsdepartementet og UE Finnmarks lokale samarbeidspart Ishavskraft i Alta. Finnmark er ett av seks fylker som deltar i prosjektet. Departementene har vurdert skolesektoren som den mest effektive og målrettede kanalen for å nå fram til de unge. «Å nå de unge ser vi på som en fornuftig og langsiktig investering i framtiden» sier Randi Gjevestad Vorren, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark.

Fredag 30. oktober 2015 startet det med Innovasjonscamp på Sandfallet ungdomsskole. Her skulle elevene jobbe med å finne løsninger på et gitt oppdrag med fokus på nye produkter eller tjenester som skal bidrar til at vi reduserer vårt forbruk.

.
Elevbedrift og veien mot messa

Etter Innovasjonscampen har elevene i januar 2016 jobbet med Elevbedrift (EB), der tankene fortsatt har vært rettet mot «grønne» løsninger på miljøutfordringene,  og fortsatt med fokus på forbruk, gjenbruk og redesign.

I løpet av januar har skolen og elevene kommet frem til de ulike bedriftene de skal etablere. Lærerne har hatt kurs for elevene i de ulike rollene i en bedrift: Hva vil det si å være leder, om økonomi, ditt ansvar som markedsansvarlig, produksjon, osv. Elevene har med bakgrunn i dette søkt på jobben(e) de helst ville ha og de har vært på intervju. Daglig leder ble først ansatt, og denne var videre med på å ansette de andre i bedriften.

Elevbedrift handler om å etablere, drive og avvikle en bedrift. Det handler først og fremst om læring og ikke næring. Fremtidens verdiskapere er dagens unge, så tenk for en læring det er å drive bedrift i et virkelig marked, med virkelige kunder og med virkelige penger, sier Trine Hogseth, rådgiver i UE Finnmark.

 

Alle våre programmer er forankret opp mot mål i kunnskapsløftet.

Les mer om EB her: http://www.ue.no/Laerere-og-forelesere/Grunnskole-8-10-trinn/Elevbedrift

 

Fra EB-messa på Amfi,  TV Nord, 4 min. ut i sendinga: http://www.altaposten.no/video/article12112188.ece

 

Se flere bilder fra EB-messa på vår FB-side: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1223503854346304.1073741875.162093797153987&type=3