Buckeye UB fra Vadsø vgs. – stakk av med den gjeveste prisen!

Finnmark · 21 mars 2018

Buckeye UB - Finnmarks beste ungdomsbedrift 2018

I skarp konkurranse med mange svært gode Ungdomsbedrifter tok Buckeye UB fra Vadsø vgs. den gjeveste prisen, Innovasjon Norges pris for Beste Ungdomsbedrift i Finnmark! Det blir dermed NM på denne gjengen til våren. Buckeye UB består av Otilie Næss, Erika Møller Vormdal, Katrine Tønsberg Gaski, Karina Salamonsen, Hanna Aagesen, Johannes Barlien og Maila Dikkanen og Øyvind Corneliussen. Deres forretningsidé er en nettbasert applikasjon som fungerer som en digital plattform både for aktører og turister. Plattformen markedsfører aktørenes attraksjoner

Gjengen fra Vadsø videregående skole er enstemmig «Vi går selvfølgelig for gull på NM!»  

De overbeviste på alle områder, de leverte og gjorde et solid inntrykk både i forhold til delårsrapport, scene presentasjon og intervju. Buckeye UB hadde skarp konkurranse om seieren fra flere sterke Ungdomsbedrifter. Nærmest kom altså CETO UB fra Vadsø vgs. på 2. plass og Brilliant UB fra Båtsfjord vgs. på 3. plass.

I tillegg til Finnmarks beste ungdomsbedrift, sender vi også følgende vinnere til NM:

Eallin Illu UB Samisk vgs. Karasjok, vinner av Opplæringskontorene i Finnmarks pris for beste yrkesfaglige bedrift

CETO UB Vadsø vgs. Vinner av Sámediggi/Sametingets pris for størst verdiskapingspotensial

Brilliant UB Båtsfjord private vgs. Vinner av et Wildcard

MATPHA UB Vardø vgs. 2. plass FeFos innovasjonspris. Vinner av et Wildcard

 

Det ble også kåret en vinner i kategorien Finnmarksmat i fremtiden, MATPHA UB fra Vardø vgs. De vinner en tur til Milano og den berømte hotell- og kokkeskolen Carlo Porta. I to dager deltar de i undervisningen sammen med de italienske elevene. Vinnergruppa skal også besøke flere råvareprodusenter og matvarebedrifter under oppholdet i Italia.

I Ishavskraftprisen for beste selger ble det seier til Anne Madeleine Eira Hætta, fra Sátni Print UB på Samisk vgs. Karasjok og hun vinner en tur til Canada, nærmere bestemt London Ontario, 19.-24 august 2018 for å delta på Next Generation Leaders Forum. Dette er et forum der de unge får utviklet sine lederegenskaper og knyttet nettverk med andre ungdommer over hele verden. Dette vil garantert bli en opplevelse for livet.

Ungt Entreprenørskap Finnmark gleder seg stort til å reise på NM for Ungdomsbedrifter som arrangeres på Lillestrøm 26.-27. april sammen med alle vinnerne. Dette er flotte representanter for Ungdomsbedriftene i Finnmark. Det blir svært spennende å se hvordan de gjør det under det nasjonale mesterskapet.