Daniel blir ballettsjef for en dag!

Finnmark · 18 okt 2017

Daniel blir ballettsjef for en dag!

Daniel representerer Finnmark på Leder for en dag, og gutten fra Vadsø skal "skygge» ballettsjef Ingrid Lorentzen. Foto: Privat.

Daniel Timler Andreassen (18) har ledet en suksessfull Ungdomsbedrift. Torsdag inntar han ledelsen ved Den norske Opera og Ballett. 

– Helt frie tøyler kan jeg nok ikke gi Daniel, men han skal få et innblikk i hvordan det er å være leder i en stor kulturinstitusjon. Å ha med Daniel på laget blir nok like lærerikt for meg som for ham, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.  

Leder for en dag er et årlig arrangement i regi av Ungt Entreprenørskap og ManpowerGroup. Torsdag 19. oktober «skygger» 30 unge talenter hver sin toppleder i arbeids- og næringsliv. Kommunalminister Jan Tore Sanner, børsdirektør Bente Landsnes og Telia-direktør Abraham Foss er blant lederne som skal ha med seg en ungdom på jobb denne dagen. 

Fikk ledererfaring gjennom Ungdomsbedrift 

Og Daniel befinner seg i et eksklusivt selskap: Over 12 000 drev Ungdoms- og Studentbedrift forrige skoleår. Prestasjonene som daglig leder i Table Duo UB sikret gutten fra Vadsø plass på Leder for en dag. 

– Jeg er svært glad for å få muligheten til å være med på dette, og jeg gleder meg til å tilbringe dagen med Ingrid Lorentzen, sier Daniel Timler Andreassen. 

 

 

Etterlyser mer samarbeid mellom utdanningen og arbeidslivet

Daniel og de andre unge ledertalentene skal blant annet ta ManpowerGroup sin test som måler deres evne til å utvikle seg og tilpasse seg nye situasjoner og utfordringer i arbeidslivet. 

– Det å være læringsvillig blir helt avgjørende i fremtidens arbeidsliv. Dette er ingen akademisk øvelse som lærerne kan forelese om og de unge lese seg til. Vi trenger flere læringsarenaer der skolen og arbeidslivet samarbeider. Jeg håper flere virksomheter ser verdien av å investere i Ungt Entreprenørskap og dagens elever og studenter. Det gjør dem til attraktive arbeidsgivere og det er en investering i fremtidig verdiskaping, sier Maalfrid Brath, konsernsjef i ManpowerGroup. ManpowerGroup bidrar også til å matche ledertalentene med riktig toppleder.

192 005 elever i videregående skole har fått erfaring med Ungdomsbedrift siden Ungt Entreprenørskap ble stiftet i 1997. Forskning viser at elever som har drevet Ungdomsbedrift skårer bedre på ferdigheter knyttet til for eksempel å ta beslutninger og vise initiativ. Se  ICEE viser at elever som deltar i UB (Ungdomsbedrift) gjør det bedre (Østlandsforskning).