Elever vil ta med seg turister som fanger på fjellet!

Finnmark · 28 aug 2016

Oppdragsgiverne sammen med vinnergruppa

Den 25.-26. august var elever fra Båtsfjord skole og Båtsfjord private videregående skole samlet til Innovasjonscamp i Syltefjord.

Linken Næringshage og UE Finnmark var initiativtaker til Innovasjonscampen, og Polar Hotel og Arctic Tourist var invitert med som vertskap og oppdragsgivere for campen. Tema for campen var Turisme og naturbasert reiseliv, der oppdragsgiverne ønsket forslag til aktiviteter som kunne tilbys utenfor deres ordinære sesong, både vinter og sommer.

Omgivelsene for campen var mildt sagt spektakulære. Syltefjord ligger i et av de mest værharde fiskefeltene i verden, Barentshavet, og elevene var så heldige å få en smakebit av «det arktiske eventyret» med havrafting, ørne- og krabbesafari. 

20160825_120853

Vel tilbake på land, fikk elevene selv være med å tilberede Camtschatica krabben de hadde hentet fra krabbeteinene ute i fjorden. Natta ble selvsagt tilbrakt i lavvo og telt, i tett kontakt med den barske naturen i Syltefjord.

IMG_1322

Under slike barske omgivelser, kom det naturlig nok mange barske forslag, og gruppa som stakk av med seieren, hadde utformet et konsept som de kalte for «Fangene på fjellet». De har tatt utgangspunkt i TV3 sitt populære program «Fangene på fortet» og utformet en rekke aktiviteter der turistene får ta del i en del utfordringer som de må løse. Elevene hadde laget et opplegg både for sommer- og vinterturister. I følge oppdragsgiverne var dette et spennende konsept de absolutt ville ta med seg tilbake og jobbe videre med.