Entreprenørskapspåfyll for entreprenørskapslærere i vakre Kautokeino

Finnmark · 11 des 2015

Entreprenørskapspåfyll for entreprenørskapslærere i vakre Kautokeino

I mørketidslys, julestemning, entreprenørskapsånd og godt selskap ble årets nettverkssamling for entreprenørskapslærere i Finnmark arrangert i Kautokeino, 09.-10. desember.

I år stod kursing ved Business Innovation på programmet, med innhold som gav påfyll og verktøy i arbeidet med ide og forretningsutvikling i arbeidet med elev- og ungdomsbedrift. Engasjementet og energien var høy da de 21 ivrige lærere kastet seg over oppgaver og øvelser som kursholder gav sine «elever».

Et fantastisk besøk hos den lokale og svært kjente sølvsmeden Juhls i Kautokeino. Her fikk vi bedriftens presentert av Sunniva Juhls, som er datter av gründerne som startet smia i 1959. En fantastisk historie, vakre og historiske lokaler med tradisjonsrike smykker gav både inspirasjon og viser at man kan om man vil- og at entreprenørskap er viktig for utvikling og verdiskaping. Virkelig et eksempel til etterfølgelse.

Før deilig julemat skulle inntas, var vi også så heldige å få besøke klesdesignerbutikken Abanti som også er en entreprenørs som har tatt med deg samisk tradisjon inn i moteverdenen gjennom å lage vakte tekstiler, blant annet strikkede produkter. Kulturnæring i full blomst- og igjen er det en som har sett muligheten hjemme i Finnmark, og gjort noe med den!

Kvelden ble avrundet med tradisjonell julemat, litt lek som seg hørs og bør når kreative entreprenørskapslærer samles!

Tusen takk til dere alle; lærere, foreleser og Kautokeinos flotte og stolte bedrifter.