Finnmarkselever klar for finalen i «Ringer av vann»

Finnmark · 7 nov 2016

Finnmarkselever klar for finalen i «Ringer av vann»

Det var gruppa med elever fra Alta- og Vadsø vgs. og deres «Hermesbuss» som gikk av med seieren i den nordnorske konkurransen «Ringer av vann - Sjømat for fremtiden». 

3. – 4. november deltok 39 elever fra Finnmark, Troms og Nordland på den nordnorske konkurransen «Ringer av vann-sjømat for fremtiden». I løpet av campen ble det kåret en vinnergruppe fra hvert fylke, som får representere sitt fylke på den nasjonale finalen under sjømatdagene på Hell 16. – 18. januar 2017.

Oppdragene elevene skulle løse ble gitt av Hermes, og de ønsket innspill til sitt prosjekt «Velkommen om bord» der formålet er å vise omverdenen hva som foregår på havet. Elevene kunne velge mellom fire oppdrag, som blant annet gikk ut på å utforme et visningsrom, bidra til rekruttering til næringa, utforme konsepter innen turisme/reiseliv og utvikle systemer til fremtidens fiskeri.

Og det var elevgruppa fra Alta- og Vadsø vgs. som gikk av med seieren. Deres løsning var å bringe havet og den marine næringa til publikum i form av en buss. Inspirasjon har de hentet fra konseptet med sirkusene som reiser dit publikum er. I dag må publikum oppsøke Hermes sitt visningsrom i Tomsø for å få et innblikk i hva som foregår på havet. Med denne løsninga kan Hermes nå et langt større publikum

Presentasjon

I følge Jan Roger Lerbukt, daglig leder i Hermes, har elevene i samtlige grupper vist et kjempeflott engasjement i  løpet av disse to dagene. "Vi har vært så heldig å være med dem på campen. Tusen takk til alle sammen – ideer fra samtlige grupper vil bli brukt av oss i Hermes AS i det videre arbeidet med konseptet «Velkommen om bord». Elevene har faktisk kommet opp med bedre ideer enn mange av PR byråene vi bruker. Så vi har ingen grunn til å bekymre oss for innovasjon i framtida med så mange flinke og oppfinnsomme ungdommer som står klar til å ta over om kort tid!" sier Lerbukt entusiastisk.