Gjengen fra Finnmark er klare for finale i Ringer av vann

Finnmark · 13 jan 2017

Gjengen fra Finnmark er klare for finale i Ringer av vann

Vinnergruppa fra Finnmark sammen med daglig leder i Hermes Jan Roger Lerbukt

16. - 18. januar reiser fylkesvinnerne fra Finnmark til Sjømatdagene 2017 for å delta i den nasjonal finalen i Ringer av vann. Det er selveste Fiskeriministeren, Per Sandberg, som har bedt de unge om råd i utviklingen av sjømatnæringen.

Det var en gruppe med elever ved Alta og Vadsø videregående skole som kvalifiserte seg til den nasjonale finalen gjennom å bli kåret til best i fylket, og det er de som skal forsvare Finnmarks ære i finalen. Det foreløpig hemmelige oppdraget blir gitt til elevene under den offisielle åpningen av Sjømatdagene 2017. Elevene får et døgn på seg til å komme opp med sine løsninger. Vinneren kåres onsdag 18. januar klokken 14:30.

Ringer av vann er et samarbeid mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap, og er tidenes største marine skolesatsning

- Dette er tidenes største satsing fra sjømatnæringen i skolen. I tillegg til å få oppdatert kunnskap om sjømatnæringen, og fått brukt sin egen kreativitet, håper jeg mange unge har fått øynene opp for de spennende jobbmulighetene som ligger i næringen vår. Jeg gleder meg til å se hvilke ideer ungdommene kommer opp med i finalen, sier Janita Arhaug, leder i Sett Sjøbein. 

- Sjømatproduksjon og opplevelsesbasert reiseliv, med sjømat som en del av opplevelsen, står for viktig verdiskaping og sysselsetter mange i fylket vårt. Det er de unge som skal utvikle næringen videre. Vi heier på elevene våre og håper de vil gjøre det skarpt i den nasjonale konkurransen, sier Svein Tore Dørmænen, fungerende daglig leder i Ungt Entreprenørskap Finnmark.