Historisk Innovasjonscamp på UiT Campus Finnmark

Finnmark · 15 des 2015

Historisk Innovasjonscamp på UiT Campus Finnmark

Vinnergruppa sammen med Ellinor G. Utsi, Davvi Siida

Hele 10 nasjonaliteter, 35 studenter fra ulike studieprogram ved UiT Campus Finnmark Alta var samlet på Innovasjonscamp i regi av Ungt Entreprenørskap Finnmark 4. og 5. november i Alta.

Årets oppdragsgiver for Innovasjonscampen er Davvi Siida ved Ellinor Guttorm Utsi.

Årlig besøker 4 – 5000 turister Davvi Siida for å oppleve natur og samisk kultur, en kulturopplevelse. Davvi Siida er lokalisert 8 km fra Kjøllefjord, på Nordkynhalvøya i Finnmark. Daglig leder Ellinor Guttorm Utsi var ikke i tvil da hun fikk forespørsel om å være oppdragsgiver, og sa følgende - «Vi trenger å utvikle og å tenke nytt, og er svært glad for å få denne muligheten».

Vinnerne av Innovasjonscampen ble en gruppe bestående av Mostafa fra Egypt, Malin fra Norge, Anna fra Latvia og Isabel fra Tyskland. De vant med forretningsplanen «Sami Academy». I Sami Academy får du diplom for å ha gjennomført kurs og opplæring i natur og samisk kultur. Her er alt innen bekledning, mat og matlaging, gammel og ny historie med bakgrunn i det samiske samfunn.

Ellinor Guttorm Utsi var meget fornøyd etter dagens camp, og sier det var mange gode forslag fra samtlige grupper som ble presentert. Flere av disse er noe Davvi Siida kan tenke seg å vurdere å ta inn i driften.

Programmet Innovasjonscamp ble meget godt mottatt av studentene, og anbefaler dette også til andre studenter.

Konseptet Innovasjonscamp er som en treningsleir i kreativitet og nyskaping. Studentene får et reelt oppdrag/utfordring gitt av en bedrift eller organisasjon fra privat eller offentlig sektor. Løsningen på oppdraget løses gjennom kreative øvelser, jobbe i gruppe og samarbeid.

http://www.ue.no/Laerere-og-forelesere/Hoyere-utdanning/Innovasjonscamp

http://www.ue.no

Innovasjonscamp Charlotte

Innovasjonscamp Uit, øvelse