I kokkekampens hete - seier til Gastromagi UB

Finnmark · 3 okt 2016

I kokkekampens hete - seier til Gastromagi UB

Gastromagi UB fra Kirkenes vgs. vant kokkekampen under Matuka 2016. Juryen hadde ingen lett jobb med det høye nivået årets kokkekamp hadde - en jevn og spennende kamp.

5 Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt "Finnmarksmat i fremtiden". Disse elevene kommer fra Alta, Vardø og Kirkenes, i tillegg til to gjesteelever fra vår samarbeidsskole i Milano, Carlo Porta.
Matuka 2016 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø vgs., og med god veiledning av Villmarkskokken Jan Vidar Pedersen, ble uka avsluttet med kokkekamp i et publikumsfylt lokale, Glasshuset (flerbrukshuset) i Vardø.

Juryen var samstemte i at nivået på matrettene som ble servert, var svært høyt i år. Andre år har det kunne vært slik at en Ungdomsbedrift har skilt seg ut gjennom presentasjonsrundene på forrett, hovedrett og dessert, men ikke denne gangen. Spente møtte juryen derfor til jurymøte etter kokkekampen, og de hadde ingen lett jobb foran seg. Juryen besto av Neil Lupton/kokk, Solveig Isaksen/kokk, Christer Hurthi Karlsen/Fylkesmannen i Finnmark og Lilian Ida Landin/lærlig og tidligere deltaker og vinner av matprosjektet.

En vinner måtte det bli, og UB’en fra Kirkenes vgs. stakk av med seieren i årets matuke. Bedriften Gastromagi UB,  består av 3 elever: Anna Zamkovaya, Mathilde Hølvold Pettersen og Tobias Gabrielsen.

FullSizeRender (1)

 

Vinnermenyen:

Forrett: Tropisk krabbe – marinert kongekrabbe med mango –og ananas-espuma og jordskokkchips.
Hovedrett: Viddebiff – Sous vide reinbiff av mørbrad med frityrkokte poteter fylt med ostekrem. Serveres med rotmos, rødløksmarmelade, betebåter og rødvinssaus.
Dessert: Katedralterte – Rabarbraterte med Øverli-ost og kanelis

FullSizeRender

l

m

FullSizeRender

Vardø-ordfører Robert Jensen hadde en liten oppmerksomhet til både vinnerene og til våre to italienske elever: Frederik og Alberto

o

 

Kontaktinfo:

Tobias Gabrielsen - daglig leder i Gastromagi UB – tlf. 924 79953

Bengt Stokvold, lærer – tlf. 986 46597

Jan Vidar Pedersen – kokk og veileder under Matuka 2016 – tlf. 900 28089

Trine Hogseth – rådgiver UE Finnmark – tlf. 975 47721

.

Tusen takk til alle våre samarbeidspartnere under MATUKA 2016:

Mailsign, Matuka 2016