NORDNORSK MARIN INNOVASJONSCAMP

Finnmark · 31 okt 2016

Fangst i fjæra. Foto: Sett Sjøbein.

Ungt Entreprenørskap arrangerer Nordnorsk Innovasjonscamp der ni lag fra Nordland, Troms og Finnmark skal lære mer om sjømatnæringa og hjelpe næringa med å finne innovative og fremtidsrettede løsninger, på dagens utfordringer.

Tromsø, 3. – 4. november
Sted: FLOW (gamle Macks lokaler) 4. etg
 

Prosjektet «Ringer av vann – Sjømat for fremtiden» er kommet i stand etter at Ungt Entreprenørskap og Sett Sjøbein har fått i oppdrag fra Nærings- og fiskeridepartementet (NFD) å satse spesielt på marin sektor i 2016. Lagene som møtes har alle vunnet innledende runder i sine fylker. En jury får den tøffe jobben med å vurdere løsningene og kåre tre vinnere som går videre til nasjonal finale i Stjørdal 16. - 18. januar 2017 i forbindelse med «Sjømatdagene 2017».

Elevgruppene kommer fra hele Nord - Norge og representerer mange forskjellige studieprogram i videregående skole. Hermes er oppdragsgiver og gruppene kan velge blant fire forskjellige oppdrag. Ved hjelp av kreativ prosess, samarbeid, hard jobbing og kyndig veiledning fra næringa skal elevene være innovatører og selv skape gode, kreative og realiserbare løsninger under sterkt tidspress.

– Dette er en etterlengtet og unik mulighet for oss å spre kunnskap om sjømatnæringen til elevene, samtidig som de får benytte sine evner og interesse til å tenke nytt og kreativt på vegne av sjømatnæringen. Sjømatnæringen har i mange år fortvilet over manglende og utdatert informasjon om næringen vår i skolebøkene. Nå får vi både muligheten til å gi elevene oppdatert informasjon, og å la dem ta del i aktiv læring gjennom bedriftspresentasjoner og veiledning underveis i oppgaveløsningen. Troms er en unik arena for å vise frem sjømatnæringens varierte kompetansemiljø fra hav til kunde, og det blir spennende å følge med den nordnorske regiondelsfinalen. Jeg håper at elevene utfordrer oss og skaper nye ideer, sier leder i Sett Sjøbein, Janita Arhaug.

- Vi i Hermes setter stor pris på å få være med å bidra i prosjektet «Ringer i vann». Fremtiden og de gode idèene er det dere unge som driver frem, og vi leter alltid etter nye muligheter og innovasjoner for næringa. Innen fiskeri har vi også behov for dyktige mennesker på land, og det finnes et hav av muligheter for de som er interessert. Lykke til med prosjektet, vi er spent!, sier daglig leder Jan Roger Lerbukt i Hermes AS.

- Ungt Entreprenørskap ønsker at Nord-Norge skal gjøre seg bemerket på Hell i januar 2017. Derfor legger vi inn en massiv innsats under Nordnorsk Innovasjonscamp med å trene elevene i å løse utfordringer innenfor marin sektor. Vi får også elevene skodd for fremtiden her i nord, gir dem kunnskap, kompetanse og erfaring for fremtidens arbeids- og næringsliv i landsdelen, sier Anne Grete Johansen, daglig leder Ungt Entreprenørskap Troms.

 

Program:

Torsdag 3. november
13.00 Åpning og lunsj
14.00 - 15.30 Presentasjon av HERMES, tema og problemstilling. Kreativitetsøvelser
15.30 – 19.00 Prosessjobbing og veiledning
19.00 Middag
20.00 – 22.00 Prosessjobbing
Fredag 4. november
08.30 – 09.00 Pitching
09.00 - 11.00 Intervju med jury, prosessjobbing
11.00 - 11.30 Presentasjon på scene
11.30 – 12.30 Lunsj
12.30 - 13.00 Kåring av vinnere

  

Vi gleder oss til to dager sammen med både elever og lærere og vi håper å få se kreativiteten blomstre, at samspillet fungerer optimalt og en skaperglede som kan ta pusten fra oss.

Har dere spørsmål, ta gjerne kontakt med oss.

 

Velkommen til Tromsø J

 

Med vennlig hilsen

UNGT ENTREPRENØRSKAP NORD-NORGE

 

Line Bjørkli                                      
line.bjorkli@ue.no                  
mobil: 48216178                                    
UE Troms                                                      
  

Jenny May Wickstrøm
jenny.may.wickstrom@ue.no
mobil: 95702933
UE Finnmark
 
 
Torun Antonia Hansen
torun.hansen@ue.no
mobil: 90788699
UE Nordland