Næring blir læring - NM for ungdomsbedrifter

Finnmark · 26 april 2016

Næring blir læring - NM for ungdomsbedrifter

Magic Cup UB ble i mars kåret til beste Ungdomsbedrift i Finnmark. F.v.: Runar Berg, Tonje Ryeng Rushfeldt, Renate Johansen, Karianne Koi og Markus Ruud (ikke tilstede). Foto: Magic Cup UB.

Elever fra Kirkenes videregående skole skal konkurrere om å bli Norges beste Ungdomsbedrift 2016. Det er igjen tid for vårens vakreste eventyr!

28. – 29. april arrangerer Ungt Entreprenørskap NM for Ungdomsbedrifter på Lillestrøm. Magic Cup UB er kåret til den beste ungdomsbedriften i Finnmark dette skoleåret, og nå skal de møte andre fylkesfinalister i den tøffe nasjonale konkurransen. Vinneren representerer Norge på EM i Sveits i sommer. 

Program og informasjon om NM for Ungdomsbedrifter ligger  HER

 Vil imponere dommerne

– Vi arbeider hardt og effektiv mot NM i Lillestrøm, noe vi selvfølgelig ser fram til. Vi jobber med å finne løsninger på hvordan vi kan imponere mest mulig på stand med tanke på geografiske utfordringer i forhold til frakting fra Kirkenes til Lillestrøm. På NM går vi selvfølgelig ikke for noe annet enn gull og vi ønsker å gjøre rent bord, sier Runar Berg, daglig leder i Magic Cup UB. 

 Magic Cup UB selger en keramikk-kopp med et termokromisk materiale som fremkaller et naturbilde fra Finnmark når man heller varm drikke i koppen. Besøk hjemmesiden her

 Flere ungdomsbedrifter til NM

I tillegg deltar også Renko UB fra Samisk videregående skole i Karasjok og Humanity UB fra Kirkenes videregående skole. Renko UB vant prisen for beste innovative produkt med sin sammenleggbare slaktebenk på FM i februar og fikk dermed NM-billett. Besøk hjemmesiden HER. Humanity UB gjorde et godt inntrykk med sin «Gjør-det-selv-krydderplante» under FM. De vant gastronomiprisen og fikk 2. plass for beste ungdomsbedrift. De fikk derfor et wildcard og NM-billett de også. Besøk hjemmesiden HER.

 Innovatører trengs overalt

– Alle snakker om at Norge står overfor store omstillinger, men vi snakker for lite om hvordan dette bør innvirke på den utdanningen de unge får. Det er etterspørsel etter mennesker med evne og vilje til å ta initiativ – mennesker med kompetanse på kreativitet og nyskapingsprosesser. Innovatører trengs overalt i samfunnet – både i offentlige og private virksomheter. Elever som får erfaring med dette i utdanningen står bedre rustet når de skal ut i arbeid, sier Svein Tore Dørmænen, styreleder i Ungt Entreprenørskap Finnmark. 

 Dette skoleåret har 269 elever i videregående skoler i Finnmark drevet Ungdomsbedrift. Det er en økning på over 20 prosent fra i fjor. Elevene starter, driver og avvikler sine egne bedrifter med lærer som veileder og mentor fra næringslivet. Elevene utvikler forretningsideene selv, de produserer og markedsfører varene og tjenestene, de utarbeider budsjetter og fører regnskap – og sist, men ikke minst; de jobber sammen i team for å oppnå resultater. 

 Utfordrer rektorene i fylket

Styrelederen i Finnmark har en klar oppfordring til rektorene ved de videregående skolene i fylket:

 – Det er dagens unge som skal sikre arbeidsplasser og velferd i fylket vårt i framtiden. Jeg håper flere skoleledere vil ta imot det gode tilbudet som Ungt Entreprenørskap gir. Ungdomsbedrift gir trivsel og læringsglede, og den kompetansen elevene tilegner seg vil komme både dem selv og samfunnet til gode, sier Dørmænen. 

 Presse

Oversikt over vinnere publiseres på PRESSESERVICE umiddelbart etter hver premieutdeling. Høyoppløselige bilder av alle deltakere publiseres på Flickr. Bildene kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap.