Norge lokker utlandet med god norsk fisk – men å spise den selv, det vil vi ikke! Videregående skoleelever i Finnmark ønsker å gjøre noe med det!

Finnmark · 20 okt 2016

Norge lokker utlandet med god norsk fisk – men å spise den selv, det vil vi ikke! Videregående skoleelever i Finnmark ønsker å gjøre noe med det!

Vinnergruppa sammen med finalejuryen

20. oktober var 190 elever fra flere videregående skoler i Finnmark samlet i Alta på innovasjonscampen «Ringer av vann». Dette er et samarbeidsprosjektet mellom Nærings- og fiskeridepartementet, Sett Sjøbein og Ungt Entreprenørskap.  

På campen kunne elevene velge å jobbe med en av to utfordringer:

  • Opplevelsesbasert reiseliv med sjømat som del av opplevelsen
  • Utvikling av produkt, konsept eller kampanje som fører til at sjømatforbruket øker blant unge

Vinnergruppa med elever fra Alta og Vadsø vgs., hadde valgt å utvikle en app som skal bidra til at sjømatforbruket øker blant de unge. Hver gang man spiser fisk eller annen sjømat, kan man registrere dette i appen, og da får man en fisk i «akvariumet» sitt. Det er da om å gjøre å samle flest mulig fisker. Går det for lang tid til neste gang man spiser fisk, får man et varsel om at nå risikerer man å miste fisken. Lar man fortsatt være å spise fisk, kommer det faktisk en fiskebåt og fisker opp fisken. Dette er en app som kan engasjere hele familien og faktisk bidra til at familien får i seg de anbefalte mengdene med fisk.

I tillegg til vinnergruppa, ble det valgt ut to grupper til, som skal få delta på regionfinalen i Tromsø 3. november. Disse to gruppene består av elever fra Alta, Vadsø og Hammerfest vgs.

IMG_1629

IMG_1630

I Tromsø møter Finnmarkselevene de de tre beste gruppene fra henholdsvis Troms og Nordland. Her vil det bli kåret en vinnergruppe fra hvert fylke, som går videre til den nasjonale finalen under Sjømatdagene på Hell 16. – 18. januar 2017