Reisebrev av Smudi EB etter Strømmen Storsenter

Finnmark · 28 juni 2017

Reisebrev av Smudi EB etter Strømmen Storsenter

André NIelsen, Anne Marja Forsberg, Per Morten Kristiansen, Ida Krempig og Andrine Johansen - gøy på stand :)

Smudi EB vant kategorien Beste Grønne og Geniale EB på skolens egen EB-messe på Amfi Alta 22. februar 2017. De fikk dermed dra til Akershus for å delta på EB-messe der i regi av UE region øst (RØM). Sandfallet u-skole deltar i prosjektet Grønt og Genialt!, og det er dette som har gitt de muligheten til å reise på EB-messe utenfor egen fylkesgrense. 29. mai var de klare til take off Alta med retning Oslo. Les hva de selv forteller om turen.

Da vi først hadde vunnet beste grønne elevbedrift i Alta gledet vi oss veldig til turen til Strømmen. For å gjøre det mest rettferdig, trakk vi ut hvilke 5 elever av 13 som skulle få dra. Vi startet å forberede oss ved å kjøpe inn utstyr og ringe butikker etter frukt.

Ankomst Gardermoen

Vi tok flyet fra Alta til Gardemoen og ble tatt godt imot på Gardemoen av Trine, UE Finnmark. Vi sjekket inn på hotellet før vi dro inntil byen. I byen så vi litt i butikker, spiste en god middag og gikk innom slottet før vi reiste tilbake. Her kunne vi ønsket oss litt mer tid i byen.

I Oslo

God og mett

På Slottet 2

På Tirsdags morgen sto vi opp kl. 05:30 for å starte å lage smoothie. Det ble litt hektisk for vi måtte spise frokost, lage smoothie og pakke på 2 timer. På Strømmen storsenter rigget vi stand og gjorde de siste forberedelsene.

FullSizeRender

FullSizeRender2

Vi skulle satt av litt mer tid på å øve til intervju. Det gikk ikke lang tid før dommerne kom, men det gikk veldig bra enda vi ikke var så veldig forberedt. Etter hvert som vi hadde stått litt ble vi litt "varm i trøya". Vi trodde vi ville stå veldig langt tilbake i forhold til de andre Elevebedriftene, men det gjorde vi ikke.

Vi ble veldig fornøyd og kom på 2 plass i kategorien grønt og genialt. Etter dagen var vi veldig sliten og lei.
Alt i alt er vi veldig fornøyd med Elevbedriften og reisen. I tillegg har det vært veldig lærerikt.

Hilsen Smudi EB

Smudi EB

Ungt Entreprenørskap Finnmark er stolte over disse ungdomsskoleelevene. De har representert seg selv, skolen, Ishavskraft, som lokal samarbeidspart, og UE Finnmark på en strålende måte. At de i tillegg stakk av med 2. plassen i kategorien Beste grønne entreprenør gjør opplevelsen for alle ekstra stas, det var nemlig 11 EB’er påmeldt i kategorien.
UEF ønsker «blidfisene» i Smudi EB og lærerne på Sandfallet u-skole en riktig god sommer!

Bildealbum fra EB-messa/Strømmen på vår FB-side: https://www.facebook.com/pg/UEFinnmark/photos/?tab=album&album_id=1707853599244658