Reisebrev fra Riga

Finnmark · 15 april 2016

Reisebrev fra Riga

5. - 7. april deltok Photo-syntese UB og Renko UB fra Samisk videregående skole Karasjok på International Student Company Festival 2016 i Riga. Elevene har skrevet et reisebrev fra turen, her følger deres skildring

På søndagen dro vi til Alta og overnattet der til mandag. Noen i hotellet og andre bodde privat. Mandags morgen tok vi fly fra Alta til Riga, via Tromsø og Gardermoen. Flytiden var ca. 4 timer. Når vi kom fram tok vi taxi til Bellevue Park Hotel, plassert litt på utsiden av sentrum. Første inntrykket var veldig bra, hotellet innfridde våres forventninger. Fasilitetene i hotellet var bra med tanke på at de hadde massasje rom, trenings rom, suvenir butikk og frisørsalong. En veldig flott lobby og spisehall. 

Reise til Riga

Før konkurransen begynte tok vi oss tid til å sjekke ut byen. Selve byen var veldig godt bevart. Hyggelige og behjelpelige folk. Der spiste vi også forhistorisk og god mat og drakk eplejuice som smakte noe vi ikke orker å gjengi her. Vi fikk ihvertfall smakt på hareside og vi fant også ut at kylling var en viktig matrett i forbindelse med Trade Fair (alle måltider).

Bytur

Til sammen var vi 99 ungdomsbedrifter fra 17 forskjellige land. Meget stolte kan vi si at guttene fra Reŋko UB ble nominert blant de fire beste i kategorien beste innovative produkt. Vi ble ekstra stolte når vi hørte at Finnmark aldri har vært så høyt rangert internasjonalt. Produkt utførelse og stil var en viktig faktor for å bli lagt merke til. 

Renko UB

Vi ble godt kjent med andre ungdomsbedrifter fra Norge og fra andre land. De fortalte at de måtte betale hele reisen selv. Derfor vil vi takke UE Finnmark og Samisk videregående skole Karasjok for sponsingen av våres tur. Dagen før konkurranse dagen var vi veldig nervøse, vi visste ikke hvordan engelsken ville samarbeide med oss. Men når juryen kom innom standene så løsna språket og alt gikk bra. Vi fikk veldig mye oppmerksomhet siden vi hadde tatt på oss koftene. Når den lange dagen endelig var over, koste vi oss bare på hotellet. 

Photo-syntese UB

Vi vil takke Davvi Girji for sponsing av diverse utskrifter. Vi vil også takke Anne Katja Gaup for utlån av bilder. Frode Tangen for redigering av Reŋko UB´s reklamefilm og design av reklameplakat for både Reŋko UB og Photo-syntese UB. Takk til faglærerne i Samisk videregående skole Karasjok. Takk til Britt Hansen for design av Reŋko UB´s logo og for vektorisering av logo til Photo-syntese UB. Sist men ikke minst, en stor takk til UE Finnmark for tilliten dere ga oss! 

Hjemreise

Hilsen Photo-syntese UB og Renko UB