Reisebrev fra Sultne Mager EB etter EB-messa i Halden

Finnmark · 18 juni 2019

Reisebrev fra Sultne Mager EB etter EB-messa i Halden

Nå skal vi fortelle om reisen vår til Halden, og opplevelsene vi har hatt gjennom prosjektet Grønt og Genialt! 

Sultne Mager EB vant kategorien Beste Grønne og Geniale EB på skolens egen EB-messe 11. april 2019. De fikk dermed dra til Østfold for å delta på EB-messe der i regi av UE region øst (RØM). 
Bjørnevatn skole/Sør-Varanger kommune har for første gang i år deltatt i prosjektet Grønt og Genialt!, og det er dette som har gitt de muligheten til å reise på EB-messe utenfor egen fylkesgrense sammen med læreren sin, Lisbeth M. Jerijervi. 27. mai var de klare til take off Alta med retning Oslo, og videre med tog til Halden. 
På EB-messa deltok det totalt 29 EB'er,  og jentene fra Finnmark deltok i tre av seks kategorier: Beste grønne entreprenør, Beste sosiale entreprenør og Beste utstilling.

IMG_5948

IMG_5938

IMG_5967

Her er hva de selv forteller om turen.

Vi ønsker å takke Ungt Entreprenørskap Finnmark for den fantastiske opplevelsen vi fikk på turen til Halden. Dette har vært en unik mulighet for oss, som vi vil være takknemlige for resten av livet. Det har vært en lærerik og sosial tur for oss. Vi har blitt bevisst på hvordan man driver en bedrift, og vi har blitt kjent med mange nye flotte mennesker fra hele Norge. Det å jobbe med et grønt og genialt som konsept har gjort oss mer oppmerksomme på hvilke små tiltak vi kan gjøre i hverdagen for å være mer miljøvennlige. Elevbedrift var en morsom måte å lære om hvordan man jobber i en bedrift, og hvis man får mulighet å jobbe med ungdomsbedrift på videregående har flere av oss vurdert å fortsette.

En spesiell takk til Trine for oppmuntring gjennom hele prosessen og konkurransen, vi hadde ikke klart det uten deg!

Hjertelig hilsen alle oss i Sultne Mager EB?

Maya, Julie, Karianne, Ramona og Andrine

.

UE Finnmark sier selv tusen takk til de de fem flotte jentene for innsatsen på turen, og gjennom hele prosjektperioden dette skoleåret. De har representert skolen, Sør-Varanger og UE Finnmark på en fabelaktig måte.

Det ble ingen grønn pris med hjem, men vi gratulerer jentene med 3. plassen i kategorien Beste sosiale entreprenør, utrolig stas!
I tillegg vant de fotokonkurransen på Fredriksten festning dagen før. En kurv med godterier smakte for sultne mager.

IMG_5994

IMG_6071

61581503_2656574394372569_4230119401568862208_n

Vinnerbildet på festninga. Foto jentene

 

.

Vår lokale samarbeidspart i prosjektet er Ishavskraft, Alta

Ny logo Ishavskraft, blå

Bærekraftmålene