Vant Matuka 2017 med krabbe, rein og grønn fristelse

Finnmark · 29 sep 2017

Vant Matuka 2017 med krabbe, rein og grønn fristelse

Universal Foods UB fra Kirkenes vgs. vant kokkekampen under Matuka 2017. UB’en består av tre elever, men av ulike årsaker ble Julia S. Andersen alene igjen. Like fullt var hun helt bestemt på å delta i alle delene av Matuka, også Kokkekampen.

To hender ble litt lite, så Ida Johansen/VG1 i Vardø, tok utfordringen som handlanger for Julia. Sporty gjort, og to assistenthender ekstra var til god hjelp. Med iver, lyst og vilje kan man nå langt, og dette beviste Julia i dag – både for seg selv og alle andre. Gratulerer Julia og Universal Foods UB.

FullSizeRender

7 Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt "Finnmarksmat i fremtiden". Disse elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes, i tillegg til to gjesteelever fra vår samarbeidsskole i Milano, Carlo Porta.
Matuka 2017 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø vgs., ble uka avsluttet med kokkekamp i Glasshuset (flerbrukshuset) i Vardø.

Juryen hadde ingen lett jobb med det høye nivået kokkekamp hadde. Ungdommen har virkelig vist at de både er kreative og innovative på kjøkkenet, og at tilhørighet til eget lokalsamfunn er deres hjerte nært. Det var en jevn og spennende kamp, så juryen hadde ingen lett jobb foran seg på jurymøtet etter kokkekampen. De kom frem til en vinner, og denne er de samstemte om.  

Juryen besto av Neil Lupton/kokk, Tom Andreas Hætta/Fylkesmannen i Finnmark, Tor Emil Sivertsen/Varangerkokken og Sander Kristiansen/lærling og tidligere deltaker i matprosjektet.

Vinneren og juryen

Vinnermenyen:

Forrett: Kongekrabbe med asiatisk vri – kongekrabbe servert med krabetti kokt på krabbesaft

Hovedrett: Viddas stolthet – reinbiff fylt med Blå Gavio-ost og urter. Serveres med grønnsaker, champignon, tyttebær og Gulløyepotet. Rødvinssaus på siden.

Dessert: Grønn fristelse – Créme brulee med avocadokrem.

 

Kontaktinfo:

Julia S. Andersen – Universal Foods UB – tlf. 919 14467

Bengt Stokvold, lærer – tlf. 986 46597

Tor Erik Andreassen, lærer – tlf. 971 15481

Paramjeet Singh Bedi –  veileder under Matuka 2017 – tlf. 957 05720

Trine Hogseth – rådgiver UE Finnmark – tlf. 975 47721