Vant Matuka 2019 med gulrotsuppe, pannestekt torsk og den grønne rabarbra

Finnmark · 27 sep 2019

Vant Matuka 2019 med gulrotsuppe, pannestekt torsk og den grønne rabarbra

BT Future UB fra Kirkenes vgs. vant kokkekampen under Matuka 2019. UB’en består av to elever, Bettina Marianne Johansen og Trine Marie Hansen.

Seks Ungdomsbedrifter fra matfagslinjer/vg2 i Finnmarks videregående skoler deltar i årets matprosjekt. Disse elevene kommer fra Alta, Nordkapp, Vardø og Kirkenes.
Matuka 2019 er del 1 av prosjektet, og etter tre dager med kreativ og innovativ jobbing på kjøkkenet på Vardø vgs., ble uka avsluttet med kokkekamp i Glasshuset (flerbrukshuset) i Vardø.

8. Gruppebilde 2019

Årets deltakere - Trine står foran som nr. 3 fra høyre.

Juryen, synes som tidligere år, at nivået er høyt. Ungdommen har virkelig vist at de både er kreative og innovative på kjøkkenet, og dessertene i år tok de til nye høyder. Det var en jevn og spennende kamp, få poeng skilte UB’ene, men juryen kom frem til en vinner, og denne er de samstemte om.  
Juryen besto av Leif Haughom/Vardø vgs., Elisabeth K. Hegge/Finnmark fylkeskommune, Solveig Isaksen/kokk, Marthe Helene Nilsen/lærling og tidligere deltaker i matprosjektet og Tor Emil Sivertsen/Varangerkokken.

Trine måtte dra rett før juryeringen tok til, og fikk dermed ikke vært tilstede da BT Future UB ble kåret som vinnere. Hedda på restaurant –og matfag vg1, på Vardø vgs. bisto Bettina i oppleggingen av rettene før juryering. Det var sporty gjort.

7. Juryen

IMG_7214

4. Vinnerbildet

Vinnermenyen:

Forrett:  BT’s favoritt – Gulrotsuppe med kesam naturell og husets krutonger.

Hovedrett:  Ungdomsfisk – Pannestekt torsk med potetpuré og stekt garnityr av rødbeter, gresskar og kapers.

Dessert:  Den grønne rabarbra – Kladdkake toppet med limekrem og rabarbraculi. Rabarbratrøfler på siden.

1. Forrett

Forrett

2. Hovedrett

Hovedrett

3. Dessert

Dessert

Matuka 2019 er over for denne gang, kortreist og lokalt er bærekraftig. Det har vært fabelaktige fine dager, hvor elevene har stått på fra morgen til kveld. Tusen takk for innsatsen, og takk til lærerne som byr på kunnskap, veiledning, og er trygge støttespillere for elevene sine - Bengt Stokvold/Kirkenes vgs., Rita Berg/Nordkapp vgs., Hans Ole Sandring/Alta vgs. og Ove Lund/Vardø vgs. Takk også til Vardøsamfunnet som stiller opp og får fikset det som må fikses, og takk til alle våre samarbeidspartnere. Det er definitivt i samspillet vi er best, og at magien skjer.

9. Lærerne

Superlærerne

Samarbeidspartnere

IMG_7053

Kontaktinfo:

Bettina M. Johansen, daglig leder BT Future UB -  tlf.: 452 57904

Bengt Stokvold, lærer – tlf.: 986 46597

Trine Hogseth – rådgiver UE Finnmark – tlf. 975 47721

 Ungdomsbedrift (UB) gir elever i videregående skole erfaring med bedriftsetablering innenfor trygge rammer. Gjennom et skoleår skal elevene etablere, drive og avvikle en ungdomsbedrift med lærer som veileder og en mentor fra lokalt næringsliv. Elevene arbeider ut ifra en konkret produktidé og realiserer denne gjennom produksjon, markedsføring og salg. Grunnlaget for bedriften er elevenes egne ideer, basert på en prosess med idé- og produktutvikling.
Les mer om Ungdomsbedrift her.