Månedens UB: Drømmeputa UB

Hedmark · 29 feb 2016

Månedens UB: Drømmeputa UB

Navn: Drømmeputa UB

Antall deltagere: 5

Skole: Elverum vgs

Daglig leder: Ingrid Skjærbæk

Nettside: https://www.facebook.com/drommeputa/

Hva er deres forretningsidé?

Drømmeputa UB tilbyr et produkt som tar deg inn til drømmeland. Produktet består av putevar med dialektuttrykk fra Hedmark, som skal minne folk på hvor viktig dialekt er og som skal gjøre det å legge seg til en hyggeligere opplevelse.

Hva har vært den største utfordringen så langt?

Den største utfordringen så langt må nok være det å sammarbeide med folk man ikke kjenner så godt. Vi i bedriften kommer fra forskjellige steder og har veldig forskjellige personligheter. Det var derfor veldig vansklig å få til dette med samarbeid i begynnelsen og før den første messen. Alle prøvde å kjøre sitt eget løp og vi snakka ikke så bra sammen.

Hvordan har dere løst de utfordringene dere hart møtt?

Har vi møtt på en utfordring drøfter vi hva vi skal gjøre gjennom styremøter. Vi synes det er veldig viktig at alle får sagt sin mening, men også at alle bidrar. I forkant av messen var det som sagt vanskelig, men ca en uke før messen fikk vi endelig til sammarbeidet. Vi snakket sammen og ble enige om hvordan vi skulle få alt klart. Nå er generelt hele bedriften mye mer på plass og sammarbeidet funker. Vi vet derfor at møter vi på en utfordring må vi bare snakke sammen og løse det i felleskap.

Hva skal dere gjøre framover?

Det neste som skjer nå er fylkesmessen, den jobber vi veldig hardt fram mot for å få alt klart. Vi har også mange bestillinger som må gjøres klare og deles ut, i tillegg til at vi skal ha stand på kjøpesentre. Da vi begynner å nærme oss slutten på UB-året skal vi også en tur til Oslo. Dit skal vi ha med oss matpakker for ca 1500kr som vi skal dele ut til vanskeligstilte på Oslo sine gater.

Har dere noen ambisjoner for ungdomsbedriften?

Vi har ambisjoner om å nå ut til folk om hvor viktig dialekt er, siden vi mener det er viktig at folk ikke legger dialekt bort! Vi har også veldig lyst til å stikke av med en pris på fylkesmessen og har jo en liten drøm om NM. Vi har naturligvis også økonomiske ambisjoner, men det er ikke det vi fokuserer mest på.  

Hva har dere lært av å drive med ungdomsbedrift?

Noe av det viktigste vi har lært hittil er at samarbeid er alfaomega. Klarer man ikke å samarbeide i bedriften har man egentlig ikke noe håp. Man må kunne jobbe sammen med de andre for å få ting til å funke. Alle må bidra med sin del, gjør man det kommer man langt!