Månedens UB: Zound Radio UB

Hedmark · 18 jan 2016

Månedens UB: Zound Radio UB

Navn: Zound Radio Ungdomsbedrift

Antall deltagere: 7

Skole: Sentrum VGS, Kongsvinger

Daglig leder: Kim Thomas Seterlien

Nettside:  http://www.zoundradio.net

Hva er deres forretningsidé?

Vår forretningsidé er å skape en radiokanal som går døgnet rundt, og hvor lytterne bestemmer musikken uten at vi trenger å gjøre en manuell bevegelse for å gjøre det mulig. Vår inntektskilde er reklame, sponsoravtaler og vår kommende nettbutikk.

Hva har vært den største utfordringen så langt?

Det har vært å ha finne en passende plass for alle i bedriften. Vi har blitt kjent med hverandre på en helt annen måte etter at vi starta med ungdomsbedriften, så det å ha fått enighet har vært en stor utfordring.

 

Og hva har dere gjort for å løse de utfordringene dere har møtt på?

Vi har måttet være søkende. Vi har ringt folk som kan mer enn oss innenfor dette og spurt de om råd og tips. Vi har også måttet ty til bøker, og Google for å søke etter for eksempel tekniske problemer. Ellers har vi prøvd oss mye fram og lært underveis.

 

Hvordan ligger dere an nå? Og hva skal dere gjøre framover?

Vi ligger veldig godt an, vi selger reklameavtaler og har allerede begynt å tjene inn noen kroner på det. Framover blir det å jobbe med de tekniske løsningene, og utvide med prosjekter som reklamefri streaming for de som kjøper medlemskap, og vår egen nettbutikk med forskjellige varer med vår logo på.

 

Hva har dere gjort for å komme dit dere er i dag?

Vi har rett og slett måttet jobbe hardt, vi har jobbet helger, fridager og står på nesten døgnet rundt for at vi alltid skal være på lufta.

 

Har dere noen ambisjoner for ungdomsbedriften?

Det er å kunne bevise at det går an å drifte en radio, og tjene på den. Vi har også et mål om å kunne drive kanalen videre etter å ha lagt den ned som ungdomsbedrift i mai 

Hva lærer dere av å drive ungdomsbedrift?

Vi har lært utrolig mye hittil. Vi har lært mye om økonomi, markedsføring og ikke minst det å jobbe tett med andre personer og kunne samarbeide på forskjellige måter. Ikke minst har jeg som Daglig Leder (Kim Thomas Seterlien) fått meg en skikkelig a-ha opplevelse når det gjelder å ta avgjørelser for bedriftens beste. Totalt sett har vi i teamet lært utrolig mye og regner med å lære enda mer før tiden er omme.

 

Du sier at du som leder fikk deg en A-ha opplevelse, vil du gå litt mer inn på hva det er?

Det er rett og slett det at jeg ikke trodde det å være leder skulle være så "avansert" som det faktisk er. Man må ta avgjørelser og valg som kan være tunge, og som går utover andre i bedriften. Som leder må man være inkluderende hele tiden, det er iallfall viktig for meg. Noe som også kan føre til uenigheter/splittelser mellom ansatte. Da valgene skal tas, så er det alltid noen som blir misfornøyde og noen som blir fornøyd og sånn er det jo.