Studentbedrifter fra Hedmark er klare for NM

Hedmark · 28 april 2017

ProudToBe smiler for førsteplassen. Foto: Høgskolen i Innlandet

ProudToBe smiler for førsteplassen. Foto: Høgskolen i Innlandet

ProudToBe og Northern Athletics gikk av med henholdsvis første- og andreplass i fylkesmessa for studentbedrifter i Hedmark. Med plasseringene følger billett til NM, hvor de skal konkurrere mot studentbedrifter fra hele landet.

NM-deltakere med planer

Vinneren av fylkesmessa; ProudToBe , setter lys på samfunnsproblematikk, i denne omgang stigmatiseringen av homofile.

-       Gjennom kjøp av vår bekledning vil kunder se bra ut, samtidig snur de ryggen til hatere,  sier Wiggo Rusten, daglig leder i ProudToBe.

Gutta i bedriften gleder seg til NM, men tenker ikke på NM som noen endestasjon.

-       Vi ønsker å etablere samarbeid med organisasjoner og partnere med gode salgskanaler, forteller Rusten. ProudToBe er et merke som står for mangfold, og så lenge det finnes samfunnsproblemer, skal vi være der.

Northern Athletics ble nummer to på fylkesmessa, og blir dermed bedrift nummer to som representerer Hedmark under NM. Andreas Leiknes, daglig leder, mener at prosessen har lært dem hva det innebærer å skape sin egen bedrift, men at det så vidt har begynt.

-       Våre ambisjoner er å holde studentbedriften gående til 2018, før vi endrer organisasjonsform til AS. Det å kunne skape noe eget, som har påvirkning på andre, er veldig motiverende.

Merkevaren baserer seg på  råskapen man forbinder med den nordiske naturen, den skal skape en identitet atleter ønsker å identifisere seg med. Nettsiden deres går live 8. mai, som betyr at produktene vil være klare for salg.

Høyt nivå

Årets messe bestod av studentbedrifter fra Høgskolen i Innlandet, avdeling Rena. Nivået på studentbedriftene var jevnt, noe juryen presiserte. Interessen rundt arrangementet viser at det er gode tider for entreprenørskap, som gir håp for neste års studentbedrifter.

-       Det er alltid bare begynnelsen, avsluttet Nassir Achour (Trigger) inspirasjonsforedraget. 

Slik avslutter også denne saken. Vi vil ønske alle som har bidratt under messa og studentbedriftperioden; lykke til! En spesiell takk rettes til Lisbeth Berglund, som har jobbet hardt for innovasjon og entreprenørskaps-tilbudet ved Høgskolen i Innlandet.