BI studenter trente på verdiskapning

Hordaland · 1 sep 2017

BI studenter trente på verdiskapning

Vinnerlaget med Jens Eikenes fra 7 Fjell Bryggeri og Robert Ingvaldsen fra Handelshøyskolen BI - campus Bergen

Denne uken deltok 70 entreprenørskapsstudenter fra Handelshøyskolen BI - campus Bergen på en innovasjoncamp med et spennende og litt uvanlig tema.

Oppdraget ble gitt av 7 Fjell Bryggeri som ønsket ideer til et konsept som skaper oppmerksomhet blant hipster øl nerdene (de som er lidenskapelig opptatt av håndverksøl).

Løsningsforslagene var alt fra ølspa, ølkasse med de 7 dødssynder, vikingøl, 7 fjell World wide collection og eventyrøl. Ideen til vinnergruppen gikk ut på å lage en øl-klubb som starter med en quiz som blir premiert med unikt øl. De som gikk videre i quizen ble medlem av en ekslusiv klubb der de blant annet fikk være med å lage nye ølsorter. Ølet skulle selges på utvalgte barer.

Innovasjoncampen var i regi av Handelshøyskolen BI – campus Bergen og Ungt Entreprenørskap Hordaland. Juryen bestod av Tor Aase Johannessen fra NHH, Jens Eikeset fra 7 Fjell Bryggeri og Robert Ingvaldsen fra Handelshøyskolen BI - campus Bergen. Før studentene fikk problemstillingen holdt Jens fra 7 Fjell Bryggeri et foredrag om øl-kultur og markedsføring og Ingrid Stensnes fra Ungt Entreprenørskap Hordaland gjennomførte kreative øvelser med studentene og pratet om entreprenørskap.

De fleste studenten som var med på campen har akkurat startet på Handelshøyskolen BI - campus Bergens nye bachelorstudium «Entreprenørskap og økonomi». Hele 53 studenter har søkt på studiet her i Bergen og interessen er stor i Trondheim, Stavanger og Oslo også. Med andre ord ser det lovende ut med tanke på tilfanget av nye grundere i årene som kommer.