Ny praksisstudent hos UE Hordaland

Hordaland · 18 feb 2019

Ny praksisstudent hos UE Hordaland

I PRAKSIS: Axel Fagerbakke er den siste i rekken av studenter som kommer til Ungt Entreprenørskap Hordaland. FOTO: Gry Sæterdal

Denne våren skal Axel Fagerbakke som studerer Sammenlignende Politikk (Sampol) ved Universitetet i Bergen være studentpraktikant hos Ungt Entreprenørskap Hordaland.

-Jeg gleder meg veldig til å se hva arbeidslivet har å by på, sier Fagerbakke, som i tillegg til praksisemnet jobber som journalist i Studvest og tar et emne om grunnlover og politikk.

- Sammenliknende politikk er et stort og bredt fag og man kan jobbe med utrolig mye forskjellig når man er ferdig. Det er dermed ikke alltid like lett å vite hvilken retning man skal ta, og praksis er en gyllen mulighet til å utforske arbeidslivet.

I UE skal Axel være med i den daglige driften, få kjennskap til organisasjonen og dens samarbeidspartnere, samt skrive en praksisrapport om alternative kommuneavtaler i regionen for UE etter fylkesammenslåingen i 2020.

-For meg er det viktig å bidra med noe som UE kan bruke. Jeg har nå vært her i to uker og har allerede fått bruk for evnen til å systematisere og ta inn over meg store mengder informasjon, noe vi lærer gjennom den store arbeidsmengden på Sampol-studiet. Det har vært en god start og jeg håper jeg også fremover vil kunne hjelpe UE med min kompetanse.

Axel begynte første uken i februar og er i gang med å forberede fylkesmessen for ungdomsbedrifter 6.mars på Amalie Skram videregående skole.

-Det er veldig interessant å lære om arbeidet til UE og se hvordan de jobber. De mange spennende ungdomsbedriftene som er påmeldt til fylkesmessen har vært ekstra interessant å få innblikk i. Jeg gleder meg til å følge disse videre gjennom våren. 

Daglig leder for UE Hordaland, Gry Sæterdal, har lang erfaring med å ha studenter i arbeid. Hun forteller at det er todelt hvorfor hun synes det er viktig med studenter i praksis. 

-Den ene er for UEs del, ettersom et friskt blikk på vår organisasjon kan være veldig nyttig. Det andre handler om at det er viktig for studenter å ha praksis med påfølgende attest og erfaring. Vi gleder oss til å ha Axel med på laget denne våren!