Årets entreprenørskapslærer i Oppland

Innlandet · 12 okt 2018

Årets entreprenørskapslærer i Oppland

Inger Marie Nilsen Tuff fra Raufoss videregående skole. Foto: Oppland fylkeskommune

Inger Marie Nilsen Tuff fra Raufoss videregående skole er Opplands kandidat til Årets entreprenørskapslærer.

Inger Marie har i de siste tre årene undervist i faget Entreprenørskap og bedriftsutvikling på Raufoss videregående skole. I disse tre årene har hun deltatt på Fylkesmessa med totalt 11 ungdomsbedrifter, som til sammen har tatt 29 priser. Flere av ungdomsbedriftene har jobbet med nye, kreative ideer, som f.eks. Load Padding UB (nytt produkt som skal beskytte gods og spennbånd mot skader), Safe UB (armbånd med voldtektsalarm) og Korka UB (lufteventil til drikkekartonger).

Idéutvikling er en viktig del av faget, og Inger Marie bruker mye tid med elevene for å få utviklet innovative ideer. Hennes bedrifter vant Beste ungdomsbedrift og Innovasjonsprisen på Fylkesmessa både i 2017 og 2018. Hun har også hatt bedrifter på NM i de tre siste årene, og på NM i 2018 fikk to av bedriftene priser. Safe UB fikk andreplass i Beste utstilling og Load Padding UB kom på pallen med en strålende tredjeplass i Beste ungdomsbedrift.

Les mer om Inger Maries arbeid med ungdomsbedrifter i denne artikkelen hos Oppland fylkeskommune.

Prisen Årets entreprenørskapslærer deles ut på Virke-konferansen 31. oktober. Vi heier og ønsker Opplands kandidat lykke til!