Beste sosiale entreprenør

Innlandet · 9 juni 2016

Beste sosiale entreprenør

Repose SB, f.v. Sirianne Hellerud, Bjørnar Skyllingstad, Emily Johansson. Foto: Ungt Entreprenørskap Oppland

Ved å lage en plattform for kontakt mellom studenter og eldre skaper Repose SB en bedre hverdag for de eldre. Med denne ideen vant de førstepris for Beste sosiale entreprenør under årets NM for studentbedrifter. 

- Det er helt fantastisk å vinne i sosialt entreprenørskap! Det har vært to lærerike dager, fulle av gode opplevelser. Nå har vi enda større tro på ideen vår, og har fått masse inspirasjon til å ta den videre, sier Sirianne Arnestad Hellerud, daglig leder i Repose SB. Prisen ble delt ut av Vibeke Hammer Madsen, administrerende direktør i Virke. 

Et løft for entreprenørskapsarbeidet

Høgskolen i Lillehammer har en satsing på entreprenørskap og innovasjon. Nå håper Inger Elin Nes Hjelle, konstituert daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland, at utmerkelsen skal motivere til flere studentbedrifter.

- Dette er et kjempeløft for arbeidet med entreprenørskap på Høgskolen i Lillehammer og gir både studenter og forelesere energi til å fortsette dette viktige arbeidet. Vi gleder oss til videre samarbeid med engasjerte, innovative høgskoleansatte, og enda flere studentbedrifter som vil bidra positivt i utviklingen av regionen og Innlandet, sier Nes Hjelle.

Får verdifull entreprenørskapskompetanse

Studentbedrift er et pedagogisk program som gir studenter erfaring med bedriftsetablering. Studentene utvikler forretningsideene selv, og de driver bedriftene med støtte fra fagmiljøer ved utdanningsinstitusjonene og i tett samarbeid med mentorer og samarbeidspartnere fra lokalt arbeids- og næringsliv.

- Vårt mål er først og fremst å gi studentene entreprenørskapskompetanse og virkelighetsnær læring, så de kan bli etablerere og innovatører når de er ferdige med utdannelsen. Den kompetansen de får med seg gjennom å drive Studentbedrift vil komme dem selv og samfunnet til gode, uansett hva de gjør videre i yrkeskarrieren sin, sier Anne Kathrine Slungård, administrerende direktør i Ungt Entreprenørskap Norge. 

Juryens begrunnelse

Bedriften løser utfordringen på en innovativ måte som er verdiskapende for både tilbyder og bruker noe som gir en dobbelt effekt, heter det blant annet i juryens begrunnelse. Les hele jurybegrunnelsen her.

NHO-sjefen ønsker flere unge verdiskapere

– Er det én ting vi helt sikkert trenger mer av i den tiden Norge nå går gjennom, så er det flere gründere og flere unge mennesker som ønsker å skape verdier og arbeidsplasser, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

 

Se oversikt over alle vinnere og jurybegrunnelser ligger på presseservice.
Høyoppløselige bilder fra Flickr kan brukes fritt. Foto: Ungt Entreprenørskap.

Kontakt:
Sirianne Arnestad Hellerud, daglig leder i Repose SB, mobil 469 59 693
Inger Elin Nes Hjelle, konstituert daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland, mobil 971 78 941

 

--------------                                           

NM for Studentbedrifter arrangeres av Ungt Entreprenørskap i samarbeid med NHO, Innovasjon Norge, Siva og Norges Forskningsråd. I to dager har 24 studentbedrifter fra hele landet konkurrert under NM på Næringslivets Hus i Oslo.

Ungt Entreprenørskap er del av JA Europe – Europas største tilrettelegger av entreprenørskap i utdanning. Vinneren av Ferdprisen for størst internasjonalt potensial og Norges beste Studentbedrift skal representere Norge på EM i Bucuresti i juli. De vil der konkurrere mot de beste studentbedriftene fra hele Europa.