Blir ballettsjef og administrerende direktør - for én dag

Innlandet · 10 okt 2018

Blir ballettsjef og administrerende direktør - for én dag

Tea Karoline Aasmundstad deltar på "Leder for en dag" og skal følge ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Tea Karoline Aasmundstad og Joe Niklas Skumlien er to av 27 ledertalenter som er plukket ut fra hele landet til å være med på årets «Leder for en dag» 18. oktober. Tea Karoline blir ballettsjef for en dag når hun skal følge Ingrid Lorentzen, ballettsjef ved Den Norske Opera & Ballett, gjennom en hel arbeidsdag, mens Joe Niklas inntar direktørstolen i Finans Norge, der han vil skygge administrerende direktør Idar Kreutzer.  

Begge gleder seg til en dag litt utenom det vanlige. - Å få delta på et arrangement som “Leder for en dag” blir en lærerik opplevelse, sier Joe Niklas Skumlien. - Jeg er stolt av å være en av de få som er håndplukket til å få delta på dette! 

Praktisk læring gjennom ungdomsbedrift 

Tea Karoline og Joe Niklas var begge daglig leder i en ungdomsbedrift i skoleåret 2017/18, og begge kom så langt at de deltok på NM for ungdomsbedrifter. Tea Karoline var daglig leder i Elysian UB, som hun drev sammen med fem andre medelever ved musikklinja på Vinstra vidaregåande skule. De unge gründerne jobbet med kulturproduksjoner og arrangement som kirkekonsert og operakafé, og hadde også oppdrag for Rondaståk.
- Yndlingsfaget mitt, siste året på videregående, var faget vi hadde Ungdomsbedrift i, forteller Tea Karoline.

Joe Niklas var daglig leder i Load Padding UB på Raufoss videregående skole. Sammen med fire andre elever jobbet han med å utvikle et nytt produkt som skulle beskytte gods og spennbånd mot skader. På Fylkesmessa for ungdomsbedrifter i mars 2018 ble Load Padding UB kåret til Beste ungdomsbedrift i Oppland, og på NM for ungdomsbedrifter kom de helt opp på tredjeplass. - Jeg syntes det var lærerikt, spennende og samtidig veldig gøy å drive ungdomsbedrift, sier Joe Niklas. - Det å ha en egen idé og gjennomføre hele prosessen med å starte en bedrift, bygge et nettverk rundt seg, og til slutt ende opp med et velfungerende produkt - det er en ubeskrivelig god følelse!

Joe Niklas Skumlien

Joe Niklas Skumlien

Karin Rønning, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Oppland, var imponert over de to elevenes innsats i sine ungdomsbedrifter. - Både Tea Karoline og Joe Niklas utmerket seg med sitt engasjement og sin dedikerte innstilling til arbeidet i ungdomsbedriften. De la ned en stor innsats, langt utover skoletiden, og sammen med de andre elevene i bedriften fikk de gode resultater. Dessuten sitter de igjen med mye verdifull læring om bedriftsetablering, nettverksbygging og samarbeid, sier Rønning.

Innovatører trengs over alt!

På bakgrunn av sin innsats i løpet av året med ungdomsbedrift, ble Tea Karoline og Joe Niklas valgt ut som Opplands to deltakere til årets «Leder for en dag.» Det er Ungt Entreprenørskap og Manpower som står bak initiativet som i år arrangeres for 16. gang. Hensikten er at de unge skal få en sterkere relasjon til arbeidsmarkedet, og næringslivet og lederne selv kan få verdifulle innspill fra de som skal skape fremtidas arbeidsplasser.

- Å drive en ungdomsbedrift er læring i praksis. Disse elevene har vist at de har evne til å tenke nytt og skape verdier, noe som er viktig både i offentlig og privat arbeidsliv. Innovatører trengs over alt, og for å bli god må man øve. Derfor er vi veldig glade for at så mange toppledere stiller opp for å gi unge ledertalent en smakebit på hva som kreves for å være leder, sier Rønning.

Fem statsråder og et tyvetalls direktører og toppledere stiller opp på «Leder for en dag» og gir lederkandidatene en smak av en toppleders hverdag. Foruten Lorentzen og Kreutzer deltar bl.a. kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, finansminister Siv Jensen, kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, konsernsjef i Ferd Morten Borge, konsernsjef i Sintef Alexandra Bech Gjørv og direktør i Cicero Kristin Halvorsen.