Érimos Mafura UB ble beste ungdomsbedrift i Oppland

Innlandet · 15 mars 2016

Érimos Mafura UB ble beste ungdomsbedrift i Oppland

Érimos Mafura UB sammen med lærerne Aud Johansen og Elise Lindstad. Foto: Caroline Strømhylden

Érimos Mafura UB fra hudpleielinja på Gjøvik videregående skole ble kåret til Beste ungdomsbedrift i Oppland på fylkesmessa som ble avholdt i Kulturhuset Banken 15. mars.

23 ungdomsbedrifter deltok på årets fylkesmesse. I tillegg var en gruppe elever fra Spania på plass. De deltar i et utvekslingsprosjekt med Valdres vgs, der temaet er entreprenørskap knyttet opp mot lokal natur og kultur. 

På fylkesmessa deltar ikke bare elever og lærere, men også mange jurymedlemmer fra arbeids- og næringsliv. De hadde den vanskelige jobben med å bestemme hvilke ungdomsbedrifter som skulle vinne priser i en rekke kategorier.

Beste ungdomsbedrift i Oppland

I kampen om å bli kåret til Beste ungdomsbedrift 2016 i Oppland var det Érimos Mafura UB som kunne innkassere seieren, og dermed sikret de seg også deltakelse på NM for ungdomsbedrifter i slutten av april. Érimos Mafura UB tilbyr skreddersydde hudpleiebehandlinger og salg av produkter innen hud og kropp. I valg av målgruppe tenker de nytt og utradisjonelt og har som uttalt målsetting å få flere menn som kunder. Dette gjenspeiler seg i markedsføringsmateriell, fargevalg og produktvalg.

Juryens begrunnelse:

Det var en vanskelig oppgave, men juryen kom fram til en enstemmig avgjørelse. Vinneren har etter juryens syn et stort markedspotensiale ved at de retter seg mot et utradisjonelt segment i bransjen. I tillegg viser de stor tro på det de leverer. Juryen er av den oppfatning at det er et godt samarbeid med stor forståelse og innsikt i hvordan en UB fungerer, med tydelig fordeling i ungdomsbedriften. I tillegg viser bedriften at de har ambisjoner utover UB. Gratulerer med velfortjent seier!

Reiser også til NM

Tre andre bedrifter fikk også den glade meldingen om at de får reise til NM: Mediehuset Vimpel UB fra Gausdal vgs, Organizer UB fra Raufoss vgs og White Wolf Studios UB fra Gjøvik vgs.

Mediehuset Vimpel UB tilbyr filmproduksjon, foto og produksjon av trykksaker. De har også engasjert seg i sosiale spørsmål, og har blant annet utviklet en virtuell sykkeltur, lokalt i Gausdal, som skal bidra til at demenspasienter blir motivert til aktivitet. På bakgrunn av dette stakk de av med førsteplassen i kategorien Innovasjonsprisen. De fikk også tre andre førstepriser: Beste kundeopplevelse på nett, Beste forretningsplan og Beste IA-bedrift. I tillegg fikk de andreplass i Beste yrkesfaglige bedrift.

Organizer UB imponerte med sin egenproduserte toalettmappe som skal gjøre det enklere å holde orden i toalettsakene, både på badet og på reise. De fikk mange priser på Fylkesmessa: 3. plass i Beste UB, 2. plasser i Beste markedsføring, Beste forretningsplan, Beste utstilling og Beste IA-bedrift.

White Wolf Studios UB har utviklet et dataspill der historiefortelling står i fokus. Som en motreaksjon mot dagens trender i spillverdenen, har de valgt å lage et spill der man skal danne seg tanker og spørsmål rundt tematikken som spillet presenterer; korrupsjon, forskjellsbehandling, forelskelse og depresjon. White Wolf Studios UB tok andreplassen i Beste UB. De vant førsteprisen i Beste markedsføring og Beste logo, andrepris i Beste kundeopplevelse på nett og Beste reklamefilm, og tredjepris i Beste forretningsplan.

Resultater fra Fylkesmessa 2016

Alle resultater ligger ute her.

Bilder kan lastes ned på Flickr.

Last ned dette dokumentet for å få navn på prisvinnerne i samme rekkefølge som de står på bildene:

Erimos Mafura

Érimos Mafura UB, Gjøvik vgs. Foto: UE Oppland

White Wolf StudiosUB

White Wolf Studios UB har laget dataspill med historiefortelling i fokus. Foto: UE Oppland

Mediehuset Vimpel UB

Mediehuset Vimpel UB fra Gausdal vgs. Foto: UE Oppland

Organizer UB

Organizer UB fra Raufoss vgs. Foto: UE Oppland