Innblikk i en toppleders hverdag

Innlandet · 19 okt 2015

Innblikk i en toppleders hverdag

Hanna Hvamstad fikk ta følge med direktør Anna Jenssen i Morgenbladet.

Onsdag 14. oktober fikk Jonas Lium fra Valdres og Hanna Skjaker Hvamstad fra Hadeland et unikt møte med en toppleders hverdag. Gjennom en hel arbeidsdag fikk de fotfølge hver sin toppleder, noe som ga mange opplevelser, nye kontakter og kanskje nye karrieremuligheter?

Ungt Entreprenørskap og Manpower Group står bak arrangementet Leder for en dag, som i år ble gjennomført for 13. gang. I tillegg til å gi deltakerne en dag de sent vil glemme, ønsker initiativtakerne å synliggjøre unge gründere og ledere som tør å stikke seg frem.

Hektisk dag hos Utdanningsforbundet

Jonas Lium fikk ta følge med Ragnhild Lied i Utdanningsforbundet. Selv drev han ungdomsbedriften Studiehjelp UB på Valdres videregående skole, og tror dette kan ha vært medvirkende til at han fikk skygge nettopp Utdanningsforbundets leder. Denne ungdomsbedriften jobbet nemlig med nettbaserte leksjoner i skolepensum.

Dagen hos Utdanningsforbundet ble tettpakket med møter blant annet i Unio, på statsministerens kontor og i Utdanningsforbundets sentrale sekretariat i Oslo. - Det har vært en morsom dag og et interessant innblikk i det å være toppleder, sier Jonas. - Jeg kommer nok spesielt til å huske Ragnhild, og hvordan hun var som leder.

Utdanningsforbundets leder imponerte den unge valdresingen både med sine kunnskaper og ledererfaringer. - Jeg var med på et par møter, og så hvordan hun både tok styringa og var sjef, samtidig som hun lyttet til andre og var ydmyk, oppsummerer Jonas Lium.

Se også artikkel på Utdanningsforbundets nettside.

Fristet av journalistyrket

For Hanna Skjaker Hvamstad var det Morgenbladet som ble arbeidsplass denne onsdagen. Hun var skyggen til direktør Anna Jenssen og hadde en innholdsrik og spennende dag sammen med henne. Hanna har selv noe ledererfaring, gjennom stillingen som arrangementsleder i ungdomsbedriften Jubel UB ved Hadeland videregående skole. Gjennom dette har hun fattet interesse for ledelse, og hun syntes derfor det var spesielt interessant å observere Anna Jenssen i lederrollen.

- Anna var en engasjert leder som var opptatt av å legge godt til rette for sine ansatte, sier Hanna Hvamstad. - I tillegg var hun energisk, blid og lett å prate med. Det var også interessant å se hvordan hun samarbeider med ulike aktører, sier lederspiren fra Hadeland.

Hanna Hvamstad sier også at hun er stolt og glad over å bli valgt ut til å delta på Leder for en dag. I forkant av denne dagen hadde hun ikke tenkt på journalistyrket som en mulig karriereveg, men etter møtet med Anna Jenssen er denne tanken ikke lenger fremmed. Kanskje får Anna Jenssen en ny kollega om noen år?

Lederforendag_Hanna_Morgenbladet_6

Morgenbladets sjefredaktør i 1819, Niels Wulfsberg, flankert av nåværende sjefredaktør Anna B. Jenssen og leder for en dag, Hanna. Første og siste utgave av Morgenbladet i hendene!

Lederforendag_Jonas_web

Jonas Lium med Utdanningsforbundets leder, Ragnhild Lied.