Møt Østlandets beste elevbedrifter

Innlandet · 24 mai 2018

Møt Østlandets beste elevbedrifter

I år er Ungt Entreprenørskap Oppland vertskap for Region Øst-mesterskapet for elevbedrifter. Arrangementet vil foregå på Granstunet torsdag 31. mai. Her vil du møte unge, engasjerte gründere som viser fram bedriftene og ideene sine. Det skal også konkurreres i 7 kategorier.

Elevbedriftene som kommer til Granstunet torsdag 31. mai, er valgt ut til å representere sitt fylke i Region Øst-mesterskapet. I tillegg vil det være en nasjonal kåring knyttet til prosjektet Grønt & genialt. Derfor deltar også noen elevbedrifter fra Buskerud og Finnmark.

Elevbedrift er et pedagogisk program der elevene, med utgangspunkt i egne ideer, erfarer hva det vil si å starte opp og drive en egen bedrift. Kreativitet, samarbeid, og det å ta initiativ og ansvar er noe av det elevene lærer gjennom entreprenørskap i skolen.

Ideer som løser små og store problemer!

28 elevbedrifter er klare for årets Region Øst-mesterskap. Forretningsideene viser et stort mangfold! Det er tydelig at mange unge er opptatt av det grønne skiftet, og matsvinn og gjenbruk er blant temaene som engasjerer. Håndtak til bæreposer, spiselig bestikk, nudelsaks og økologisk leppepomade er også å finne på listen over forretningsideer, så her er det mye spennende å oppleve for alle som tar turen innom Granstunet denne torsdagen.

Elevbedriftene skal ikke bare vise seg fram for publikum – de skal også konkurrere i 7 kategorier; beste logo, beste produkt/tjeneste, beste profilering, beste salgsteam, beste sosiale entreprenør, beste grønne entreprenør og den gjeveste prisen av alle – Beste elevbedrift 2018. Hver kategori har en jury, som består av representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv.

Kan Oppland følge opp suksessen fra i fjor?

Fra Oppland deltar 6 elevbedrifter. Skolene som er representert, er Otta ungdomsskole. Heidal skule, Nord-Aurdal ungdomsskole, Dokka ungdomsskole og Brandbu ungdomsskole. I fjorårets mesterskap var det Oppland som stakk av med prisen for Beste elevbedrift, da Explore Nasjonalpark1 EB fra Otta ungdomsskole gikk helt til topps.

Se også arrangementets nettside og Facebook-side.